Furtuna a dat traficul peste cap în Constanța. Bulevardele au fost transformate în albii de râu. Intervențiile pompierilor în urma avertizărilor de vreme rea

Furtuna a dat traficul peste cap în Constanța. Bulevardele au fost transformate în albii de râu. Intervențiile pompierilor în urma avertizărilor de vreme rea
Sursa Foto: Facebook/ Meteoplus

Furtunile au făcut ravagii în Constanța, iar străzile s-au transformat în albii de râu. De asemenea, cei care au fost surprinși pe bulevarde au rămas cu mașinile blocate în trafic, deoarece autobuzelor electrice n-au mai putut porni.

Pentru a avertiza cetățenii autoritățile au emis mesaje Ro-Alert.

Vremea a făcut ravagii în sudul țării

Furtuna a cauzat, totodată, probleme și în sistemul energetic.Sâmbătă seară Unitatea 1 a Centralei Nuclearoeletrice Cernavodă s-a deconectat automat din cauza condițiilor metorologice, iar turbinele eoliene s-au oprit din motive de siguranță.

Situații critice au avut loc și în port, acolo unde o barjă ancorată din dana de pasageri s-a desprins și a fost nevoie de intervenția remorcherelor din zonă pentru recuperarea ei.

A fost o noapte grea pentru pompieri. Un acoperiș luat de vânt a căzut peste mai multe mașini în Constanța, în condițiile în care vântul la rafală a ajuns și la 100 de kilometri pe oră.

„Avem peste 70 de pompieri militari care acționează chiar în aceste momente în teren pentru înlăturarea efectelor negative în urma codurilor. Până acum am avut 70 de intervenții care sunt deja finalizate, 30 de copaci degajați, 4 autoturisme avariate, 3 stâlpi degajați, 7 acoperișuri smulse, 2 coșuri de fum.

S-a intervenit până acum cu 12 mașini de stingere, 2 mașini de descarcerare, 2 echipaje de la serviciul voluntar de urgență. Avem și câteva localități fără lumină, până acum este vorba de 5 localități fără lumină și 7 fără apă”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanța, notează digi24.ro.

Probleme mari au fost și pe calea ferată

Trenurile cu traseu prin sud estul țării au avut întârzieri de câteva ore.

În plus, zeci de pasageri au rămas blocați într-un tren de pe ruta Constanța – Bucureşti.

Din cauza unor defecţiuni tehnice, oamenii au fost nevoiți să stea ore întregi în câmp, fără lumină și căldură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`