Forţe sporite la un incendiu de vegetaţie din Vâlcea. Suprafaţa afectată a ajuns la aproximativ 40 de hectare

Forţe sporite la un incendiu de vegetaţie din Vâlcea. Suprafaţa afectată a ajuns la aproximativ 40 de hectare
Sursa Foto: Freepik.com

Operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie din localitatea Racoviţa, județul Vâlcea, au fost reluate cu forţe sporite marţi, 03 septembrie. Peste 100 de pompieri, pădurari şi voluntari acționează în zonă.

Ard aproximativ 40 de hectare

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au precizat că flăcările s-au extins de la 10 hectare, luni seara, la circa 40 de hectare pe timpul nopţii.

În mare parte este vorba de teren forestier, într-o pădure mixtă de foioase şi răşinoase aflată în zona muntoasă, la o cotă de peste 600 metri, zona fiind greu accesibilă, scrie Agerpres.

Incendiul a izbucnit luni

„Pompierii militari vâlceni intervin, începând cu ora 7,00, cu patru autospeciale de stingere, o cisternă de 1.500 de litri şi o autospecială pentru munca operativă, pentru stingerea incendiului izbucnit la vegetaţie uscată şi fond forestier, în data de 2 septembrie, în localitatea Racoviţa. Forţele care acţionează în aceste momente sunt ISU cu 33 de pompieri militari, Ocolul Silvic Cozia-Negoiu cu şase lucrători şi trei voluntari, Obştea Drăgăneşti-Olt Văratica cu 10 persoane, Ocolul Silvic Călimăneşti cu 17 persoane, precum şi SVSU Racoviţa şi SVSU Boişoara cu 40 de persoane. Suprafaţa afecată la ora 9,00 era de aproximativ 40 de hectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Acesta a mai precizat că pompierii au acţionat pe timpul nopţii pentru protejarea locuinţelor din apropiere, iar în jurul prânzului este aşteptat să sosească şi elicopterul solicitat la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:04 - De ce nu se dă mesaj Ro-Alert înaintea unui cutremur. Explicația lui Raed Arafat
22:51 - Care este aeroportul din România pe care călătorii îl evită? Motivele pentru care turiștii sunt nemulțumiți
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena