Focar de gripă aviară pe lacul Bâtca Doamnei din Neamț! Zeci de lebede au fost găsite moarte

Focar de gripă aviară pe lacul Bâtca Doamnei din Neamț! Zeci de lebede au fost găsite moarte
Sursa foto: Facebook

Pompierii Detaşamentului Piatra-Neamţ au recuperat acum câteva zile 19 lebede moarte de pe lacul Bâtca Doamnei, iar autoritățile au anunțat suspiciuni de gripă aviară. Miercuri, 8 noiembrie, a apărut aceeași problemă, motiv pentru care autoritățile au confirmat focarul de gripă aviară.

După ce vineri, 3 noiembrie, autoritățile au găsit 19 lebede moarte, aceeași problemă a apărut din nou, iar în urma analizelor făcute de inspectorii direcției sanitar-veterinare a fost confirmat focarul de gripă aviară.

Alertă de gripă aviară pe lacul Bâtca Doamnei, în Neamț

După confirmarea focarului de gripă aviară, zona este verificată constant, mai ales că specialiștii susțin că boala s-ar fi putut răspândi și printre păsările din acele locuri.

În mai puțin de 30 de minute, pompierii au scos aproximativ 50 de exemplare moarte. Autoritățile au fost anunțate de mai mulți turiști care se plimbau pe malul lacului Bâtca Doamnei și au observat mai multe păsări moarte.

„Din cauză că lebedele de vară stau tot timpul aici s-au înmulţit cazurile. Se aşteaptă ca în maxim o lună să sosească şi celelalte lebede de iarnă în jur de 2500 de capete vor fi în perioada de iarnă”, a declarat Costantin Lupan, director adjunct DSVSA Neamț, potrivit stirileprotv.ro.

Lacul Bâtca Doamnei este una dintre cele mai frumoase atracții turistice din zonă, iar pe timp de vară pot fi văzute rațe sălbatice, lebede, cormorani, egrete și alte zeci de specii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)