Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi: Alte 19 cadre medicale au fost infectate

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi: Alte 19 cadre medicale au fost infectate
Foto: Hepta.ro

La Spitalul Judeţean de Urgenţă este focar de COVID-19, după ce alte 19 cadre medicale au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, potrivit adevărul.ro.Este vorba despre 14 asistente medicale, 4 infirmiere şi un medic.

Din fericire, Directorul de Sănătate Publică din Călăraşi a anunţat că starea acestora este una stabilă şi că nouă cadre au ieşit deja din perioada de izolare.

„Toată lumea se află în stare bună, au fost externaţi, iar una dintre paciente, care a fost internată la secţia ATI, a plecat din spital ieri. Numărul de îmbolnăviri creşte la nivelul judeţului Călăraşi, incidenţa cazurilor ajungând la 1,24 la mia de locuitori în municipiu şi la 1,41 la Olteniţa”, a explicat Cezar Rădulescu, director DSP Călăraşi.

Secţia de Chirurgie a fost închisă la începutul lunii septembrie, după ce cinci cadre medicale, patru asistente şi o infirmieră au fost depistate pozitivcu COVID-19. Toată lumea a fost testatăşi nu s-au mai făcut internări, fiind realizată dezinfecţia.

În ultimele 24 de ore, în județul Călăraşi au fost confirmate 22 de cazuri, numărul total al pacienţilor ajungând la 1.220, iar cel al deceselor fiind de 49.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`