Fenomenul „copiii care nasc copii”: Povestea unei adolescente din Sibiu, care a devenit mamă la 15 ani

Fenomenul „copiii care nasc copii: Povestea unei adolescente din Sibiu, care a devenit mamă la 15 ani
Foto: Pixabay.

Un grup mixt de lucru pentru Romi din Sibiu s-a convocat pentru a găsi soluții pentru prevenirea căsătoriilor timpurii aranjate. Deși autoritățile nu au putut oferi statistici adecvate, un mediator comunitar a prezentat cazul unei mame minore din județ. Minora a rămas gravidă după ce a început o relație cu un bărbat de 22 de ani, notează Ora de Sibiu.

Minora s-a îndrăgostit de un tânăr de 22 de ani

Mediatorul a ajutat minora și familia sa să aibă grijă de ea și să își urmeze controalele periodice în timpul sarcinii și după naștere. De asemenea, mediatorul a încercat să o convingă pe minora să își continue educația și să se întoarcă la școală.

În cursul anului 2022, minora l-a cunoscut pe cel ce urma să devină tatăl copilului său. Acesta locuiește într-o localitate la 6 km distanță de localitatea Coveș, iar de comun acord au hotărât să locuiască la părinții lui, unde au stat timp de patru luni, timp în care minora a rămas însărcinată încă din prima lună de relație.

În această perioadă de timp, minora gravidă nu s-a prezentat la cabinetul medicului de familie în vederea înscrierii ei ca gravidă și nici măcar la un medic specialist. În cursul lunii a patra de sarcină, în urma unei neînțelegeri cu părinții concubinului, minora și el s-au mutat cu familia ei.

„În urma vizitei efectuate în teren, am luat în evidență minora gravidă, am înscris-o la medicul de familie și am sprijinit-o pentru a obține un bilet de trimitere către un medic specialist pentru a monitoriza evoluția sarcinei”, a afirmat mediatorul.

Fata era în clasa a V-a când a născut

Pe toată perioada sarcinii, minora gravidă a fost trimisă la controale periodice atât la medicul de familie, cât și la medicul specialist. I s-au explicat atât ei, cât și mamei sale care sunt urmările unei nașteri atunci când mama este minoră, cum trebuie să aibă grijă de ea și cum mama ei trebuie să o sprijine, relatează Ora de Sibiu.

„Am susținut concubinul minorei în vederea obținerii unui loc de muncă. La data de 13 februarie 2023, minora naște în cadrul maternității spitalului județean Sibiu, “naștere prin cezariană”, a spus mediatorul. La 18 februarie 2023 minora a fost externată din spital fără complicații.

După naștere i s-au explicat importanța înscrierii la un medic de familie și a vaccinării. Fata era în clasa a V-a când a născut, iar acum mediatorul speră ce ea se va întoarce la școală.

„Am încercat să o convingem să meargă cu studiile în continuare, avem susținere din partea părinților și sperăm să meargă în continuare la școală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:43 - Unde se află cel mai poluat oraș din lume. Din cauza ceții care l-a acoperit, nu se mai vede nici soarele
22:39 - Ciucă, mesaj pentru Ciolacu și PSD: „Dacă vreți să vă mai creadă lumea că ajutați pensionarii, atunci susțineți actualizarea pensiilor pentru militari” (VIDEO)
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)