Exploziile de la Crevedia: O persoană a murit și peste 54 au fost spitalizate / Mobilizare la nivel european pentru asistență

Exploziile de la Crevedia: O persoană a murit și peste 54 au fost spitalizate / Mobilizare la nivel european pentru asistență
Inquam Photos / Octav Ganea

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, situată pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Evenimentul a avut consecințe tragice, provocând pierderea vieții a cel puțin unei persoane. În plus, alte 54 de persoane au fost spitalizate, din care 10 au fost intubate, fiind în stare critică. Printre răniți, se numără 43 de pompieri, polițiști și jandarmi, dintre care unii se află în stare gravă, potrivt G4 Media.ro.

Bilanț tragic și multiple victime spitalizate, în urma exploziilor de la Crevedia

Radu Popescu, de la ISU Dâmbovița, a precizat, la fața locului, că în total au fost trei explozii, iar pompierii care au fost răniți de cea de a doua explozie, cea mai puternică, interveneau de la distanță de 100 de metri.

„La data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, eveniment soldat cu 58 de victime, după cum urmează:
– 8 victime după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);
– 50 de victime, după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.
Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).
La momentul raportării (ora 2:00), 54 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate”.

La acest moment, incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat. Echipajele operative acționează pentru lichidarea ultimelor focare, a anunțat ISU.

Mobilizare la nivel european pentru asistență

Din cauza amploarei tragediei și a numărului mare de victime, România a activat Mecanismul european de protecție civilă. Acest mecanism are scopul de a facilita transferul rapid și eficient al victimelor către centre medicale specializate din alte țări europene. România a obţinut sprijin din Norvegia, Austria, Belgia şi Italia, a anunțat Raed Arafat.

Ministerul Sănătății anunță că în spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați.

Primii doi pacienți au fost transferați la o unitate sanitară din Bruxelles, anunță DSU pe pagina de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare