Două condamnări de 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor, anulate pentru că nu erau motivate de judecători

Două condamnări de 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor, anulate pentru că nu erau motivate de judecători
Sursa foto: Shutterstock

O sentință prin care doi oameni ai străzii din Arad au fost condamnați la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor a fost desființată, iar cazul a fost trimis spre rejudecare pentru că Tribunalul Arad a pronunțat condamnările fără să își motiveze decizia.

Au înjunghiat un alt om al străzii, de la care au luat un telefon mobil și 30 de lei

Cei doi oameni ai străzii, trimiși în judecată pentru tentativă de omor într-un dosar în care au fost acuzați că, în timp ce se aflau într-o casă părăsită, l-au înjunghiat pe un alt om al străzii, de la care au luat un telefon mobil și 30 de lei, au fost condamnați în primă instanță la 13 ani de închisoare fără motivarea deciziei.

Potrivit rechizitoriului, atât inculpații cât și persoana vătămată erau oameni ai străzii, nu aveau domiciliul stabil, aveau înclinații homosexuale și consumau substanțe psihoactive.

În data de 16 septembrie 2022, pe fondul unor neînțelegeri, doi dintre oamenii străzii l-au înjunghiat pe al treilea, acesta din urmă ajungând la spital cu mai multe răni.

Pe numele celor doi agresori a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor și au fost trimiși în judecată, recunoscând în totalitate faptele de care sunt acuzați.

Tribunalul Arad i-a condamnat pe cei doi bărbați acuzați de tentativă de omor la 13 ani de închisoare, iar sentința a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara.

Judecătorii Curții de Apel Timișoara au desființat sentința Tribunalului Arad și au trimis cazul spre rejudecare pentru că hotărârea de condamnare a fost pronunțată fără a fi motivată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`