Doi ieșeni și-au furat propriile mașini, la câteva luni după ce le-au amanetat. Acum au de plată de aproape zece ori mai mult

Doi ieșeni și-au furat propriile mașini, la câteva luni după ce le-au amanetat. Acum au de plată de aproape zece ori mai mult
Foto: Pixabay.com

Doi bărbați din Iași și-au furat propriile mașini, la câteva luni după ce le-au amanetat. Se pare că ei au scăpat de acuzația de furt, deoarece a intervenit prescripția răspunderii penale.

Cu toate acestea, cu banii pe care au fost însă obligați să-i plătească drept despăgubiri ar fi putut să-și cumpere mașini noi.

Cum și-au furat singuri mașinile doi bărbați din Iași

Se pare că ieșenii și-au dus mașinile la o casă de amanet, pentru care au primit în total 42.000 de lei. Mai mult decât atât, aceștia s-au întors cu cheile de rezervă câteva luni mai târziu şi au furat mașinile din parcările subterane în care se aflau.

Cei doi au făcut duplicate pentru acte, declarând că originalele, care se aflau la casa de amanet, ar fi pierdute. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor, iar în anul 2016 bărbații au fost acuzaţi de furt calificat şi fals în declaraţii, notează stirileprotv.ro.

Ținând cont că între timp s-a împlinit termenul de prescripţie de 5 ani, ieșenii au scăpat de răspunderea penală, dar au de plătit casei de amanet cei 42.000 de lei împrumutaţi şi comisioane de întârziere, bani care s-au strâns pe parcursul anilor de judecată, în total peste 350 de mii de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`