Doi bărbați au provocat un incendiu în Oradea. Ce amenințare au lansat aceștia

Doi bărbați au provocat un incendiu în Oradea. Ce amenințare au lansat aceștia
Sursa foto: Facebook/ Casute Din Lemn Oradea

Doi bărbați au provocat un incendiu la intrarea unui magazin din Oradea și au postat pe Facebook videoclipul cu amenințarea că vor mai urma și alte distrugeri.

Bărbații nu au fost identificați și sunt căutați de polițiști, conform Adevărul.

Incediu lichidat în opt minute

Incendiul a fost provocat la finalul săptămânii trecute, în timpul nopții, la intrarea într-un centru comercial din Oradea, de pe Bulevardul Cantemir.

Flăcările au fost stinse în opt minute de pompieri, a transmis ISU Crișana.

Ușile de la intrare și o parte din vitrina magazinului au fost distruse de foc. Autorii incendiului au folosit o substanța inflamabilă, posibil motorină.

În aceeași noapte, un cont anonim de pa Facebook, numit „Căsuțe de lemn Oradea”, a postat un videoclip cu incendiul. În filmuleț se vede cum o persoană se îndreaptă spre ușile magazinului, lipește un abțibild, iar când întoarce camera, clădirea era în flăcări.

Amenințarea bărbaților

Bărbații au lansat o amenințare care vizează firma de pază și protecție WGS, dar și clienții companiei, cărora le recomandă să renunțe la colaborare, în caz contrar „toate or să ardă”.

„Deci, cu alte cuvinte, toți care aveți afaceri legale și sunteți protejați de această firmă să rupeți contractele și faceți contract cu o firmă serioasă! Distribuiți să ajungă la toți patronii acest mesaj! Magazine, Grădiniță, Farmacii, Saloane de Jocur, ABC, Imobiliare, Etc… Toate o să ardă!”, ameninţă autorul postării.

Poliția Bihor se ocupă de elucidarea incendiului, iar camerele de supraveghere au surprins doi bărbați cu glugă și se vede cum unul dintre ei a turnat o substanță inflamabilă pe uși și geamuri, iar celălalt i-a dat foc.

Directorul general al firmei de pază a spus că nu știe ce dorește autorul incendiului, dar este posibil să fie un șantaj de intimidare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)