Cum va arată „Sania de vară” din Poiana Brașov. Ce anunț a făcut primarul

Cum va arată „Sania de vară” din Poiana Brașov. Ce anunț a făcut primarul
Sursa foto: Facebook/ Allen Coliban

„Sania de vară” ar urma să facă Poiana Brașov mai atractivă pentru turiști și în afara sezonului de schi. Ea va avea un traseu de coborâre de aproape 1.000 de metri și va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradu.

„Chiar dacă acum ne putem bucura de pârtiile din masivul Postăvarul, continuăm implementarea strategiei noastre de a transforma Poiana Braşov într-o staţiune pentru toate cele 4 anotimpuri. Sania de vară este un proiect de care Poiana are nevoie pentru a fi atractivă şi în afara sezonului de schi, mai ales că vizează zona agrementului pentru familie. Josef Wiegand GmbH & Co KG este parte a consorţiului care a depus ofertă pentru a construi sania din Poiană. Experienţa companiei germane poate fi rezumată prin cele peste 300 de instalaţii de alpine coaster, construite în 40 de ţări”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Traseu cu zone de panoramă și înălțimi diferite

Edilul Brașovului a mai anunțat că instalația va avea o urcare de 550 de metri,iar coborârea va avea 900 de metri. Sania va fi pe partea stângă a pârtiei Bradu, iar punctul de acces va fi în apropierea stației inferioare a telecabineri Capra Neagră.

Traseul va avea multe curbe, zone cu panorama și înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri.

Proiectul „Sania de vară” are un termen de execuție de maxim 14 luni, dintre care 5 sunt pentru proiectare și 9 pentru realizarea lucrărilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`