Cum a motivat un bărbat din Hunedoara dispariția a 40.000 de euro / Ce făcuse cu banii, de fapt

Cum a motivat un bărbat din Hunedoara dispariția a 40.000 de euro / Ce făcuse cu banii, de fapt
Sursa foto: Pixabay.com

Un tânăr de 26 de ani este cercetat de poliție după ce și-a înscenat un jaf ca să justifice dispariția a 40.000 de euro pe care îi pierduse la jocurile de noroc într-o singură lună.

Care a fost planul bărbatului

Tânărul din Deva a sunat la poliție luni, 15 ianuarie, și a relatat că mai multe persoane, cu fața acoperită, ar fi intrat în apartamentul în care locuiește și l-au lovit în zona capului. Ulterior, el ar fi fost legat de scaun cu bandă adezivă, iar infractorii ar fi forțat și deschis o casă de valori în care erau 40.000 de euro, au luat banii și au părăsit locuința.

După cele relatate de bărbat, poliția a întocmit un dosar penal și a demarat mai multe cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, în vederea stabilirii veridicității aspectelor declarate, scrie Agerpres.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Deva au extins cercetările și sub aspectul comiterii infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

„Pus în faţa probelor, tânărul a recunoscut că a reclamat săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată şi că a fabricat probe ireale, cu scopul de a ascunde în faţa membrilor familiei faptul că a sustras, în perioada septembrie 2023-octombrie 2023, dintr-un seif aflat în locuinţă, suma de bani pe care i-a jucat şi i-a pierdut la jocuri de noroc”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`