CORONAVIRUS | Ialomița: Focar de infecție la Direcţia de Sănătate Publică

Publicat: 14 09. 2020, 17:51
Foto: Hepta

Un focar de coronavirus a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa. Mai exact, patru angajaţi au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Patru angajați DSP Ialomița, infectați cu Covid-19

Conducerea Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a anunțat, luni, într-un comunicat de presă citat de News.ro, că 4 salariaţi ai instituţiei au fost depistaţi cu infecţie cu noul coronavirus.

În caz, aceştia au fost izolaţi şi s-au aplicat măsurile prevăzute în metodologia INSP, transmite DSP Ialomiţa.

De asemenea,d ouă cazuri de COVID-19 au fost confirmate și la Prefectura Ialomiţa.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în cursul zilei de luni, în raportul zilnic, 692 cazuri noi de COVID-19 și 22 de decese legate de infecția cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Este, de altfel, și cel mai mic număr de infectări cu noul coronavirus din data de 20 iulie.

Totodată, autoritățile anunță că 456 de pacienți cu SARS-CoV-2 sunt internați la ATI.

Bilanțul epidemiei de coronavirus din România a urcat la un total de 104.187 de îmbolnăviri și 4.185 de morți. Din numărul total de persoane confirmate cu infecția cu noul coronavirus, la nivel național de la debutul pandemiei, 43.244 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.374 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 4.185 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Potrivit autorităților, au fost înregistrate 22 de decese (14 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Vaslui și Municipiul București.

De la izbucnirea epidemiei, cele mai multe cazuri au fost raportate în București (13647), Suceava (5829), Argeș (5268), Brașov (5175) și Prahova (4974), iar cele mai puține în Satu Mare (438) și Sălaj (499).

În ultimele 24 de ore, cele mai multe contaminări s-au înregistrat în București (168), Iași (41), Vâlcea (37) și Prahova (33).

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile

Guvernul a decis, în ședința de luni, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. De asemenea, Executivul adoptă o serie de reguli privind desfășurarea procesului de votare la alegerile locale din 27 septembrie.

Printre noile reguli care se vor aplica în ziua votului se numără obligativitatea dezinfectării mânilor la intrarea și la ieșirea din secțiile de votare.

„Pe partea campaniei continuă regulile care, în mare parte, sunt cunoscute. Numărul maxim rămâne la fel – 50 (de persoane – n.r.) în interior, 100 – în exterior, portul măștii, triajul observațional, dezinfecția spațiilor. La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite, prin ordin al ministrului Sănătății, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și cu avizul Autorității Electorale, regulile care includ aspecte care privesc accesul, modul în care se va desfășura votul: obligativitatea dezinfectării mâinilor la intarea în secțiile de vot și la ieșire, cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic, va fi instruit cum să o facă. Doar la cei care au buletine vechi, din hârtie, procesarea se va face manual, iar operatorul care procesează buletinul va dezinfecta buletinul înainte și după ce manipulează buletinul. Mai sunt și alte reguli care urmează să fie publicate, inclusiv portul măștii obligatoriu la cei din secția de vot și la cei care vin să voteze”, a explicat Raed Arafat.