CORONAVIRUS | Autorităţile din Argeș implementează un plan de relaxare a restricţiilor impuse anterior la nivel local
Începând de marţi, autorităţile din judeţul Argeş implementează un plan de relaxare a unor măsuri restrictive impuse la nivel local, în momentul în care numărul de îmbolnăviri din acest judeţ a început să crească.
În 10 localităţi din Argeș, restaurantele din interior rămân închise
Mai exact, autoritățile au hotărât redeschiderea târgurilor, bâlciurilor, reluarea activităților în spaţii deschise destinate antrenamentelor fizice şi redeschiderea restaurantelor de tip fast-food.
Pe de altă parte, în zece localităţi în care rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori restaurantele şi cafenelele din spaţiile închise, precum şi sălile de jocuri de noroc rămân închise.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a adoptat luni o decizie în care s-a hotărât redeschiderea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor în tot judeţul Argeş, cu excepţia localităţilor Albeştii de Muscel, Arefu, Bughea de Jos, Căteasca, Cepari, Dragoslavele, Mărăcineni, Poienarii de Argeş, Teiu şi Tigveni, care înregistrează, în ultimele două săptămâni, o rată de diagnosticare cu COVID-19 mai mare de 1,5 la o mie de locuitori, scrie News.ro.
CJSU Argeş precizează că acolo unde se redeschid restaurantele şi cafenelele, ”programul de lucru cu publicul al acestor operatori economici nu poate începe înainte de ora 6.00 şi nu se poate prelungi după ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la ora 23.00”.
Măsuri de relaxare pe plan local în județul Argeș
Autorităţile locale au stabilit şi o serie de măsuri de relaxare în ceea ce priveşte restricţii impuse anterior pe plan local.
Mai precis, sunt permise organizarea şi desfăşurarea evenimentele publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea în spaţii deschise destinate antrenamentelor fizice, cu respectarea tuturor măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, desfăşurarea activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in şi alte asemenea, cu respectarea condiţiei specifice acestui tip de activitate, şi anume aceea ca produsele să nu fie consumate la locul comercializării lor sau în spaţii publice deschise din imediata vecinătate a locaţiei respective, dar şi organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului Sănătăţii.
Bilanțul cazurilor de coronavirus în România
Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, în raportul zilnic, că, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 1.053 de cazuri de COVID-19, dintr-un total de 22.320 de teste prelucrate, în același interval.
De luni, de la ora 10.00, până marți, la aceeași oră, au decedat 60 de pacienți infectați cu noul coronavirus, un record negativ de la debutul epidemiei.
Un record există și în privința pacienților internați în secțiile de terapie intesivă. 522 de persoane se află în stare gravă, la ATI, în acest moment. Asta, în condițiile în care România dispune de puțin peste 1.000 de paturi de ATI destinate pacienților infectați cu noul coronavirus.
De la izbcnirea epidemiei de coronavirus, cele mai multe infectări au fost raportate în București (11101), Suceava (5331), Argeș (5038), Brașov (4603) și Prahova (4287), iar cele mai puține în Sălaj (382) și Satu Mare (309).