Competiție de meniuri pentru pacienții internați în Sighișoara / Care este rolul proiectului

Competiție de meniuri pentru pacienții internați în Sighișoara / Care este rolul proiectului
Sursa foto: Dreamstime

Spitalul Municipal Sighișoara, în colaborare cu Federația Sanitas România, organizează, în perioada 11-13 mai, în Sala Mare a Hotelului Imperial din Sighișoara, evenimentul-concurs cu tema „Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Bolnavii internați din Sighișoara se vor bucura de cele mai gustoase preparate, în cadrul unui eveniment-concurs

Evenimentul se desfășoară în premieră, în România, iar scopul principal al acestuia este să le aducă celor internați „un pic de bucurie”.

„Acesta este un eveniment noi, adică suntem inițiatori și promotori ai unui astfel de eveniment care se desfășoară prima dată în țară. Un exemplu ar fi, din ceea ce am schimbat, ar fi, să zicem, o ciorbă care acum este cu ingrediente multe, cu gust și culoare și contează foarte mult și servirea în farfurie sau în casolete, cum servim noi din motive de igienă. Modul în care servim noi acum e cu elemente precum: o inimioară de Ziua Îndrăgostiților, un fluturaș la o cină pe un gris sau o budincă și asta contează foarte mult să aduci un pic de bucurie celor care sunt internați. Eliminăm în acest fel să se mai aducă de afară mâncare de către aparținători ”, susține managerul spitalului, potrivit g4media.ro.

Printre cei care vor evalua meniurile, din punct de vedere al aspectului, se numără și un bucătar profesionist din România, chef Mihai Sandu.

„Cu un mic efort, într-adevăr se poate face dintr-un buget mic o mâncare de calitate, atât olfactiv, cât și cu un gust perfect sau aproape perfect. Eu sper să se prezinte la un nivel ridicat concurenții și să vină cu preparate care sunt, într-adevăr, în meniul spitalului. Să știți că Spitalul din Sighișoara chiar dă tonul în țară la ora actuală pe meniuri”, spune chef Sandu, potrivit sursei citate.

Care este rolul proiectului

„Prin acest eveniment dorim în primul rând să schimbăm mentalități, să oferim încredere personalului angajat în cadrul blocurilor alimentare din spitale de stat, că au puterea de a schimba imaginea creată despre alimentația pacienților, să le oferim sprijinul nostru ca și manageri și nu în ultimul rând, împreună să oferim tot mai mult celor care au nevoie de noi. Sperăm ca evenimentul să fie unul de interes și dorim mult succes personalului blocurilor alimentare din cadrul spitalelor participante!”, a transmis dr. Tanaszi Sarolta, potrivit g4media.ro.

Evenimentul privind meniurile din spitale dorește să aducă la Sighișoara nu doar toți managerii de spitale publice din țară, dar și factorii de decizie din Ministerul Sănătății, Autoritatea de Management a Calității în Sănătate, parlamentari, precum și lideri de opinie renumiți, adaugă sursa citată.

Proiectul va fi desfășurat în perioada 11 mai 2023 – 13 mai 2023, în locația Hotel Imperial (municipiul Sighișoara, județul Mureș), în data de 12 mai având loc competiția finală, iar în data de 13 mai premierea în cadrul cinei festive.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`