Compania Spark își va închide activitatea în București, pentru că mașinile electrice ale companiei nu sunt scutite de plata parcării

Compania Spark își va închide activitatea în București, pentru că mașinile electrice ale companiei nu sunt scutite de plata parcării

Operatorul mașinilor electrice Spark, în sistem de carsharing, a anunțat, prin intermediul unei notificării, închiderea activității în București. Motivul ar fi că administrația locală îi blochează accesul la parcările gratuite destinate tuturor mașinilor electrice.

Spark ar vrea să poată parca gratuit pe locurile destinate tuturor bucureștenilor cu mașini electrice

Compania Spark e deranjată că în București, vehiculele sale electrice ar avea interzis la parcarea pe locurile gratuite destinate tuturor mașinile electrice. Ea reclamă astfel că este imposibilă continuarea activității.

În timp ce antreprenorii privați, în special cei din domeniul construcțiilor, permit accesul gratuit al vehiculelor electrice în parcarea mall-urilor deținute, Primăria Municipiului București (PMB) le-ar pretinde să plătească parcarea, cu toate că celelalte mașini electrice deținute de persoanele fizice (care nu obțin profit de pe urma lor) au gratuitate.

Ca urmare a pierderilor financiare înregistrate și a reglementărilor locale referitoare la parcaje, ce afectează în mod substanțial activitatea Societății, s-a decis sistarea activității desfășurate de Spark în România, urmând ca, în perioada imediat următoare, Societatea să inițieze demersurile necesare închiderii Societății”, scriu reprezentanții Spark în România, citați de B365.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`