Circa 600 de copii, maltratați și abuzați în județul Neamț

Circa 600 de copii, maltratați și abuzați în județul Neamț
Foto: Pixabay.

Circa 600 de copii din județul Neamț au fost abuzați sub diverse forme, în 2021, se arată într-o statistică realizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.

Potrivit reprezentanților DGASPC, numărul copiilor care au suferit diverse forme de abuz şi maltratare a crescut semnificativ în anul trecut.

Cele mai multe cazuri de abuz fiind neglijările. 247 de copii s-au confruntat cu aceasta problemă. Tot în 2021, au sesizate 586 de cazuri de copii aflaţi în situaţii de maltrare, cu 80 mai multe decât în 2020.

Numărul cazurilor de abuz sexual a crescut anul trecut la 48, comparativ cu  29 cazuri în 2020.

„Lipsa de educaţie, degringolada morală, lipsa unor valori, consumul de alcool şi situaţiile de vulnerabilitate socială sunt, cel mai probabil, motivele din spatele acestor abuzuri.

Este trist şi revoltător totodată ceea ce se întâmplă cu copiii noştri. Creşterea numărului de abuzuri, gravitatea cazurilor şi mai ales faptul că abuzatorii sunt aproape întotdeauna părinţii ori persoane foarte apropiate copilului ar trebui să ne îngrijoreze şi să ne determine pe fiecare dintre noi să intervenim şi să semnalăm orice situaţie de acest fel.

Faptul că tot mai multe persoane sunt informate, au încredere în noi şi ne raportează cazurile de abuz reprezintă un semnal pozitiv care demonstrează totuşi că societatea este din ce în ce mai implicată şi nu mai asistă pasivă la suferinţele copiilor”, a precizat Cristina Păvăluţă, directorul DGASPC Neamţ, citată de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`