Câțiva locuitori din Bistrița au fentat carantina pentru a face ședințe foto sau a se aproviziona cu apă de izvor: Ce au scris în declarația pe propria răspundere

Câțiva locuitori din Bistrița au fentat carantina pentru a face ședințe foto sau a se aproviziona cu apă de izvor: Ce au scris în declarația pe propria răspundere
Foto: facebook.com/jandarmeria.bistrita

Mai mulți locuitori din Bistrița, municipiu aflat în carantină, s-au ales cu amenzi după ce au părăsit zona carantinată susținând că merg să îngrijească persoane în vârstă sau să facă cumpărături, însă au fost prinse făcând poze într-o zonă montană și aprovizionându-se cu apă de izvor, informează Jandameria Bistrița-Năsăud.

Amenzi de 4.000 de lei pentru locuitori ai municipiului Bistrița care au ieșit din zona carantinată

Profitând de ziua liberă de Sfântul Andrei, câțiva bistrițeni au ieșit din municipiul plasat în carantină din cauza ratei ridicate a infectărilor cu coronavirus și au mers în localitatea Colibița. În declarația pe propria răspundere pe care o aveau asupra lor, oamenii au menționat că au prărăsit zona pentru a acorda asistență unor persoane vârstine sau pentru asigurarea unor bunuri de strictă necesitate. În realitate, însă, jandarmii montani i-au suprins în timpul unei ședințe foto în apropierea lacului din zonă.

”Jandarmii montani Colibița care au executat verificări în zonă, au întâlnit în cursul zilei de ieri mai multe persoane care aveau domiciliul în municipiul Bistrița și care se aflau la plimbare în zona lacului. Astfel, două dintre persoane au fost depistate în timp ce realizau fotografii la o terasă aflată pe malul lacului. Acestea menționaseră pe declarația pe proprie răspundere faptul că deplasarea a fost realizată cu scopul asistenței unor persoane vârstnice.

Alte două persoane erau prezente în zona Șoimu de unde se aprovizionau cu apă de izvor, motivând faptul că cea din oraș nu este bună, în declarație fiind menționat faptul că se deplasează pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Bistrița.

Reprezentanții Jandarmeriei mai precizează că în cursul zilei de luni au aplicat 16 sancțiuni. Este vorba despre ”4 amenzi în valoare totală de 4.000 de lei pentru ieșirea din zona carantinată fără motiv întemeiat, respectiv 12 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”.

Câțiva locuitori din Bistrița au fentat carantina pentru a face ședințe foto sau a se aproviziona cu apă de izvor: Ce au scris în declarația pe propria răspundere

Municipiul Bustrița se află în carantină din 19 noiembrie

Municipiul Bistrița a intrat în carantină pe 19 noiembrie, aceeași măsură fiind instituită atunci și în cazul localităților Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea și Viișoara. Autoritățile locale au luat decizia carantinării în condițiile în care, în acea perioadă, în Bistrița, rata incidenței cazurilor de coronavirus depășise 9 la mia de locuitori.

Printre cei testați pozitiv cu noul coronavirus se află și primarul din Bistrița,Ioan Turc, care anunța pe 20 noiembrie că a fost diagnosticat cu COVID-19.

”Deoarece astă-noapte am prezentat simptome, azi m-am testat pentru noulcoronavirus, iar rezultatul este pozitiv. Prin urmare, mă voi izola la domiciliu pentru 14 zile. Voi delega sarcini, dar voi fi și în regim de telemuncă, urmărind modul în care sunt realizate obiectivele Primăriei Bistrița. Deși au existat mulți angajați infectați cu SARS-CoV-2 în ultima perioadă, activitatea în folosul cetățenilor trebuie să continue în condiții cât mai aproape de normalitate”, preciza atunci edilul.

Potrivit raportării de marți a Grupului de Comunicare Strategică, în Bistrița-Năsăud au fost confirmate 5.842 de cazuri de coronavirus de la începutul crizei sanitare și până acum, 56 dintre acestea fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Rata incidenței îmbolnăvirilor la nivelul întregului județ a ajuns la 3,17 la mia de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)