În ciuda crizei financiare curente oamenii nu renunță la murături, târgurile și piețele fiind pline de oameni aflați în căutarea incredientelor necesare. Creșterea prețurilor este însă resimțită de români.
Prețurile, deși crescute, nu îi alungă pe clienți, cele mai căutate legume fiind roşile, castraveţii, ardeii, gogoşarii şi varza. Conform unui vânzător de murături din Iași citat de observatornews.ro:
„Mai sunt restaurante, fast fooduri care cumpără puţin mai mult, lumea de rând aşa mai câte puţin. În loc să ia o varză de 10-20 de lei, iau un kilogram, un kilogram jumate”, a fost declarația făcută de Mircea, ce profesează ca negustor de 40 de ani.
Pensiunile și hotelurile se află și ele într-o perioadă de aprovizionare deoarece murăturile nu au voie să lipsească de la mesele clienților.
„În special le prescriu în cabinet la pacienţii care tocmai au trecut printr-un tratament cu antibiotice”, explică nutriționistul Ionuț Ignat, potrivit aceleiași surse specificate mai sus.
Prețul unui kilogram de gogonele, în piață, este de 6 lei, iar castraveții se vând cu 7 lei. Varza rămâne cea mai ieftină, având prețul modest de 2,5 lei pe kilogram.