Cât a plătit un turist pentru o porție de hamsii pe litoralul românesc: „Să mai spuneți că e scump în Grecia!”
Un turist a postat pe rețelele de socializare nota de plată de la un restaurant pescăresc de pe litoral, arătându-se revoltat cu privire la prețul unei porții de hamsii. Bărbatul compară suma cheltuită cu una din Grecia, relatează Observatorulph.ro.
O porție de hamsii cu mămăligă, 42 de lei
Au început să apară reacțiile turiștilor care și-au petrecut minivacanța de Rusalii pe litoralul românesc, majoritatea fiind negative.
Un bărbat a postat pe un grup de Facebook nota de plată de la un restaurant pescăresc din zona Corbu, cu mesajul:
„Postez nota de plată cu prețurile de la Corbu de sâmbăta trecută. Când se plâng unii pe forum Thassos că e prea scump meniul, vă rog să le prezentați acest bon. Să-mi rup și mașina pe drumurile care duc la Vadu și Corbu”.
Pe bon apar mai multe sortimente de mâncare și bături, precum: cartofi prăjiți 22 lei/porția, hamsie cu mămăligă – 42 de lei, borș pescăresc 29 de lei, bere – 16 lei, potrivit sursei citate.
Reacțiile internauților
Postarea a generat numeroase comentarii pro și contra turismului autohton.
„22 lei o portie de cartofi?!! Ferească…”
„De aceea fug oamenii din tara….din cauza lacomiei…”
„Nu e nimic scump. Dar mno, în Grecia sau alte țări când dați pe o felie de pizza 8 sau 9 euro vi se pare ieftin! Adică aproape 50 Lei…nu e nicăieri ieftin iar gyrosul ăla cu cartofi vai mama lor în alte țări vi se pare bun pe minim 6 sau 7 euro,pe la taverne de parcă sunt magazii”