Autoritățile din Alba sunt obligate să avertizeze populația cu privire la calitatea apei în zeci de orașe și comune/ 24 de fântâni publice au avut parametri nonconformi

Autoritățile din Alba sunt obligate să avertizeze populația cu privire la calitatea apei în zeci de orașe și comune/ 24 de fântâni publice au avut parametri nonconformi
Foto: Pixabey

Potrivit analizelor realizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) în ultimele două luni, calitatea apei din izvoarele și fântânile din numeroase orașe și comune din județul Alba nu corespunde standardelor sanitare.

Apă neconformă în zeci de orașe și comune din Alba

DSP Alba a identificat depășiri ale valorilor microbiologice și/sau fizico-chimice în luna iulie la izvorul  „Mănăstirea Râmeț”, și a dezvăluit că în total, 28 de izvoare și 24 de fântâni publice au avut parametri nonconformi în lunile iulie și august, cu depășiri ale valorilor microbiologice și/sau fizico-chimice.

În ultimele două luni, analizele efectuate asupra probelor de apă prelevate din fântânile publice din 14 localități au evidențiat că în zece dintre acestea, calitatea apei nu respectă standardele. Probele de apă neconforme au fost identificate în localitățile Ighiu, Cricău, Valea Lungă, Săliștea, Hopârta, Pianu, Spring, Cut și Cugir, scrie Realitatea.net.

Autoritățile sunt obligate să avertizeze populația

În ultimele două luni, s-au identificat depășiri ale standardelor microbiologice și/sau fizico-chimice în cazul a 28 de izvoare situate pe teritoriul public al județului Alba. Aceste izvoare se găsesc în diverse orașe și comune, cum ar fi Mogoș, Ciuruleasa, Rimetea, Livezile, Cugir, Săliștea, Dostat, Valea Lungă, Baia de Arieș, Lupșa, Posaga, Blaj, Vințu de Jos, Teiuș și Unirea. Unul dintre izvoarele în care s-au constatat abateri de la standardele calității apei este Mănăstirea Râmeț”, ale cărui probe au fost colectate și analizate în luna iulie.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a avertizat că în urma analizelor apei publice, DSP trimite avertizări la primăriile cu apă neconformă, care trebuie să instaleze plăcuțe de avertizare privind neopotabilitatea apei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)