Autoritățile din Alba sunt obligate să avertizeze populația cu privire la calitatea apei în zeci de orașe și comune/ 24 de fântâni publice au avut parametri nonconformi

Autoritățile din Alba sunt obligate să avertizeze populația cu privire la calitatea apei în zeci de orașe și comune/ 24 de fântâni publice au avut parametri nonconformi
Foto: Pixabey

Potrivit analizelor realizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) în ultimele două luni, calitatea apei din izvoarele și fântânile din numeroase orașe și comune din județul Alba nu corespunde standardelor sanitare.

Apă neconformă în zeci de orașe și comune din Alba

DSP Alba a identificat depășiri ale valorilor microbiologice și/sau fizico-chimice în luna iulie la izvorul  „Mănăstirea Râmeț”, și a dezvăluit că în total, 28 de izvoare și 24 de fântâni publice au avut parametri nonconformi în lunile iulie și august, cu depășiri ale valorilor microbiologice și/sau fizico-chimice.

În ultimele două luni, analizele efectuate asupra probelor de apă prelevate din fântânile publice din 14 localități au evidențiat că în zece dintre acestea, calitatea apei nu respectă standardele. Probele de apă neconforme au fost identificate în localitățile Ighiu, Cricău, Valea Lungă, Săliștea, Hopârta, Pianu, Spring, Cut și Cugir, scrie Realitatea.net.

Autoritățile sunt obligate să avertizeze populația

În ultimele două luni, s-au identificat depășiri ale standardelor microbiologice și/sau fizico-chimice în cazul a 28 de izvoare situate pe teritoriul public al județului Alba. Aceste izvoare se găsesc în diverse orașe și comune, cum ar fi Mogoș, Ciuruleasa, Rimetea, Livezile, Cugir, Săliștea, Dostat, Valea Lungă, Baia de Arieș, Lupșa, Posaga, Blaj, Vințu de Jos, Teiuș și Unirea. Unul dintre izvoarele în care s-au constatat abateri de la standardele calității apei este Mănăstirea Râmeț”, ale cărui probe au fost colectate și analizate în luna iulie.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a avertizat că în urma analizelor apei publice, DSP trimite avertizări la primăriile cu apă neconformă, care trebuie să instaleze plăcuțe de avertizare privind neopotabilitatea apei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`