Au explodat prețurile pe piața imobiliară. Cât a ajuns să coste un apartament în București

Au explodat prețurile pe piața imobiliară. Cât a ajuns să coste un apartament în București
Foto: Pixabay

Prețurile apartamentelor cresc din ce ce mai mult în capitală și în marile orașe, însă acest lucru nu este o problemă, deoarece proprietarii reușesc să vândă apartamentele indiferent de prețul cerut.

Prețuri mari pentru apartamente cu suprafață redusă

Deși nu depășesc nivelul din Cluj sau Occident, prețurile apartamentelor din București depășesc 100.000 de euro, deși locuințele respective au o suprafață redusă. O postare pe un grup de Facebook în care sunt distribuite diverse anunțuri imobiliare, a stârnit controverse în rândul internauților, conform Adevărul.

„Apartament de 2 camere în Vitan – Confort pentru familii mici și cupluri! Comision 0. Locație: Calea Vitan -Mihai Bravu. Caracteristici:  Decomandat- pentru că intimitatea e importantă, chiar și când îți cauți șosetele prin casă! Bloc din 1989 construit în vremuri bune, când lucrurile erau făcute să dureze! Centrală proprie pe gaz adio facturi uriașe și bun venit confort termic! Fereastră la baie- pentru că și baia merită o priveliște! Suprafață de 58 mp suficient spațiu pentru a-ți desfășura toate activitățile, de la yoga la maratoane de seriale. Aproape de metrou Mihai Bravu – pentru că timpul tău e prețios și vrei să ajungi rapid oriunde în oraș!”, e prima parte a mesajului postat pe Facebook.

„Bonusuri: Vecini de treabă care îți vor împrumuta zahăr și poveșți interesante! Aproape de tot ce contează: magazine, parcuri, transport public și, bineînțeles, cele mai bune covrigării din oraș!”, continuă autorul postării.

Totuși, prețul de 108.900 de euro negociabil a stârnit controverse. „Preț de apartament într-un bloc nou! Totuși, care este prețul real?”, a întrebat altul. „O singură cale de afla: faceți o ofertă”, i s-a răspuns. „La ce bloc nou ați văzut un preț similar în această zonă?”, întrebat un alt potențial client.

„Se dă cu tot cu Mercedes?”, a întrebat intrigat un internaut. „Azi da”, i-a răspuns cu umor autorul postării inițiale. „Ovidelu… sub 80 de mii. Altfel pe aici ești subiect de glumă”, l-a „înțepat” alt internaut pe autorul postării.

Au crescut și costurile de renovare ale apartamentelor

Nu doar prețurile apartamentelor au crescut, ci și costurile pentru renovare. Ionela, o utilizatoare a unui grup de Facebook dedicat amenajărilor interioare, a aflat că renovarea unui apartament cu două camere poate costa între 20.000 și 45.000 de euro

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:12 - Ianis Hagi, înger și demon pentru Rangers la revenirea în prima echipă. A fost decisiv la scurtă vreme după intrarea pe teren, dar ulterior a primit roșu
07:52 - Cod portocaliu de inundații pe râurile din județul Galați: Sunt în pericol, din nou, aceleași localități inundate grav de viituri
07:44 - Ucraina poate produce patru milioane de drone pe an, a anunțat Zelenski. Țara cheltuiește pentru apărare aproximativ aproximativ 40 de miliarde de dolari.
07:32 - Viktor Orban, discurs dur în Italia, împotriva migranților, la adunarea Ligii lui Matteo Salvini: „Nu ne vom ceda ţara”
07:19 - Israelul este în alertă maximă pentru comemorarea din data de 7 octombrie, în timp ce escaladează conflictele din Gaza și Liban
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)