Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe parcursul primei jumătăți a anului 2022, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, și au ridicat 1656 de autovehicule staționate neregulamentar în Constanța.
Cei ce s-au confruntat cu situația neplăcută, trebuie să cunoască faptul că programul de lucru pentru recuperarea acestora este de 24 de ore de luni până duminică, notează Replica.
Pentru că nu găsesc locuri de parcare, autovehiculele sunt parcate peste tot. Cei din Constanța nu mai iau în considerare că pietonii rămân fără loc de circulație și se văd nevoiți să se strecoare pe lângă mașinile parcate neregulamentar. Uneori, ei recurg chiar la traseu pe partea carosabilă.
Dacă parchează neregulamentar, șoferii se pot trezi fără mașini, pentru că ele vo fi imediat ridicate și duse la spațiile de depozitare special amenajate. Astfel, În prima jumătate a anului 2022, mai exact în perioada 01 ianuarie – 30 iunie 2022, au fost ridicate un număr de 1656 de autovehicule staționate neregulamentar de pe raza municipiului Constanța.
Conducătorii auto își pot recupera vehiculul după ce prezintă dovad achitării tarifului aferent operațiunii efectuate. Tariful de ridicare a maşinii este de 450 de lei, tariful pentru transport este de 120 de lei, iar tariful pentru depozitarea maşinii este de 60 de lei pe zi.
Măsura ridicării mașinilor va fi dispusă dacă ele sunt paracate pe carosabil unde staţionarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spaţii verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate şi semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap.
Depozitarea acestora se face în parcul auto al SC Confort Urban, parc situat pe strada Caraiman, nr. 1, Constanţa.
Dacă proprietarul nu se prezintă pentru a recupera mașina timp de 6 luni, se aplică prevederile Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, urmând ca aceste autovehicule să fie valorificate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.