Ar rezista România unui atac al lui Putin? Ce arme avem și ce ne lipsește?

Ar rezista România unui atac al lui Putin? Ce arme avem și ce ne lipsește?
Rusia susține că Occidentul împiedică negocierile de pace cu Ucraina. ”Rusia întotdeauna a fost pregătită să rezolve problemele prin negocieri"

PutinRomânia prezintă un sistem de apărare antiaeriană destul de eficient.

În schimb, mai are nevoie de achiziționarea unor arme de ultimă generație și de câteva îmbunătățiri.

Dezvăluirile unui general cu privire la rezistența României la un atac al lui Putin

Generalul Cristian Barbu a explicat că țara noastră mai are nevoie de cel puțin 20 de sisteme mobile de apărare antiaeriană

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost grav afectată după atacurile din ultima perioadă. Bombardamentele au provocat un număr semnificativ de victime și pagube de miliarde de euro.

De aceea, atacurile armatei ruse au reamintit lumii întregi cât de importante sunt sistemele de apărare antiaeriană în orice confruntare armată.

Astfek, 14 țări din NATO și UE au decis, printre care și România, să achiziționeze la comun sisteme de apărare aeriană.

Mai mult decât atât, aliații au semnat de curând, la Cartierul General al NATO, o scrisoare de intenție pentru cumpărarea comună de sisteme de apărare aeriană din categoria sistemelor Arrow 3 şi Patriot.

Cum se apără România în cazul unui atac ipotetic cu rachete?

Generalul Cristian Barbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, a declarat ce arme are România și ce i-ar mai trebui pentru a putea face față unui posibil atac.

Conform declarației acestuia, la ora actuală, țara noastră ar avea nevoie de cel puțin 20 de sisteme mobile de apărare antiaeriană.

De asemenea, dacă acestea ar fi cumpărate ar dura între trei și patru ani pentru a fi implementate. Mai mult, investițiile ar ajunge undeva la suma de 10 miliarde de euro.

Cu toate acestea, dacă ar fi declanșat un conflict armat într-o țară membră NATO, România are mai multe sisteme care ar fi utile într-un asemenea caz.

Sistemele ar funcționa eficient dacă atacul ar veni din Est sau Orientul Mijlociu. În schimb, dacă atacul ar porni din altă parte, atunci, sistemele alianței ar interveni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”