Amenzi pentru depozitarea deşeurilor pe străzile, trotuarele şi spaţiile verzi din sectorul 1 al Capitalei
Poliţia Locală efectuează verificări în sectorul 1 al Bucureștiuluipentru a identifica persoanele care depozitează ilegal deşeuri pe străzi, trotuare şi spaţii verzi. Cetățenii vor fi supravegheați zi și noapte cu ajutorulcamerelor de supraveghere amplasate pe domeniul public.
Principalele zone în care intră în vizorul poliției:
- Zona Gării de Nord
- Chitila-Triaj
- Bd. Ion Mihalache
- Str. Marginei
- Str. Aeroportului
- Str. Carierei
- Drumul Gării
- Drumul Poiana Pietrei
- Str. Nadeş
- Drumul Regimentului
- Mendeleev
- Piaţa Amzei
- Nicolae Golescu
- Episcopiei
- George Enescu
- Calea Dorobanţilor
- Calea Floreasca
Amenzile pentru abandonarea gunoiuluipe stradăsunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.
Mormanele de gunoi au început să se adube pe străzile din sectorul 1
Totul se întâmplă în contextul în care în sectorul 1,firma desalubritate nu a mai ridicatîn ultimele săptămâni deşeurile de pe domeniul public deoarece nu a există restanțe la plată încă din luna iunie, carese ridică la 100 de milioane de lei, arată reprezentanţii Primăriei.
”Locuieşti în Sectorul 1 sau eşti agent economic cu sediul în această zonă administrativă? Înseamnă că faci parte din comunitatea locală şi trebuie să te îngrijeşti şi de spaţiul de dincolo de uşa propriei locuinţe sau a sediului în care îţi desfăşori activitatea. Străzile şi trotuarele pe care circulăm trebuie să fie la fel de curate ca acasă pentru că ele reprezintă cartea noastră de vizită ca şi comunitate. Din păcate, însă, în ultima perioadă, pe domeniul public al Sectorului 1 au răsărit mormane de gunoaie care nu ne fac cinste şi ne pun în pericol şi sănătatea, mai ales în actualul context pandemic. Depozitarea deşeurilor pe străzi, trotuare sau spaţii verzi este strict interzisă şi atrage sancţionarea contravenţională cu amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 5.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Sectorului 1, citează news.ro.
Ridicarea deșeurilor rămâne gratuită, dacă nu acestea nu sunt abandonate pe domeniul public
Clotilde Armand a transmis că există neconcordanţe între facturile emise şi neachitate şi serviciile efectiv prestate și refuză să facă plata facturilor incorect întocmite. Totuși, ea a precizatcă ridicarea deşeului menajer de la populaţie va rămâne în continuare gratuită, cu condiţia ca acesta să nu fie depozitat ilegal pe domeniul public.
„Îmi doresc ca preţul plătit să fie cât mai corect şi cât mai mic pentru că, în prezent, Sectorul 1 plăteşte pentru salubrizare un preţ pe cap de locuitor de peste 3 ori mai mare decât Sectorul 3. Pentru rezolvarea acestei probleme, cât de curând posibil, vom implementa soluţii în interesul comunităţii locale, inclusiv crearea unei companii de salubrizare care să fie controlată de Consiliul Local”, a mai declarat edilul.