Alertă în Timiș. Persoană posibil înecată în râul Timiş, căutată de echipajele ISU

Alertă în Timiș. Persoană posibil înecată în râul Timiş, căutată de echipajele ISU
Sursa Foto: Captură Video

Pompierii din Timiș au fost alertaţi, joi, că o persoană s-ar fi înecat în râul Timiş, pe raza municipiului Lugoj.

Aproape 20 de pompieri, în misiune

Au fost alertate toate subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului, iar la faţa locului intervin în misiunea de căutare-salvare 19 pompieri cu opt bărci, precum şi echipajul de scafandri şi un echipaj SMURD, arată o informare de presă a ISU Timiş, citată de Agerpres.

Ce transmite ISU Timiș

ISU Timiş atrage atenţia că perioada temperaturilor ridicate vine cu unele riscuri şi pericole, cel mai crescut risc al verii fiind pericolul de înec.

Astfel, autoritățile recomandă populației să nu intre în apă după ce a consumat alcool sau pe timp de noapte, să nu intre în apa rece după expunere la soare, să nu sară în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii şi copiii să nu fie lăsaţi nesupravegheaţi în apă sau în împrejurimi.

Scăldatul se recomandă doar în locurile special amenajate în acest sens, să se evite scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii ale râurilor sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`