14 kilograme de cocaină au fost descoperite în Giurgiu. Trei persoane au fost reținute de DIICOT

14 kilograme de cocaină au fost descoperite în Giurgiu. Trei persoane au fost reținute de DIICOT
Sursă foto: politiaromana.ro

Procurori DIICOT au descoperit 14 kilograme de cocaină, în valoare de peste un milion de euro, în Giurgiu. Trei persoane au fost reținute și cercetare pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Unde ascundeau traficanții drogurile

Conform informațiilor furnizate de Poliția Română, procurorii DIICOT au găsit cele 14 kilograme de cocaină în locuința a doi dintre suspecți, din orașul Mihăilești, județul Giurgiu. Drogurile erau porționate și îngropate în mai multe locuri din curte.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a trei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2024, 3 persoane ar fi deţinut şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc, către consumatori din municipiul Bucureşti, dar şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În cursul zilei de ieri, 29 mai, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, fiind descoperite şi ridicate 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piaţă de peste 1.000.000 de euro, precum şi aproximativ 800 de grame de canabis şi rezină de canabis”, potrivit Poliției Române.

Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, au dispus joi reținerea celor trei suspecți pentru 24 de ore. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, a fost sesizat cu privire la propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Pe parcursul percheziției, achetatorii au descoperit și ridicat ţigarete confecţionate artizanal, mai multe grindere şi cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă.

Conform DIICOT, unul dintre cei trei suspecți a mai fost acuzat și condamnat anterior pentru infracțiuni similare. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din  cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi