Vinicius Junior a primit o ofertă de 1 miliard de euro din Arabia Saudită

Publicat: 13 08. 2024, 12:36
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Marcio Machado

Vinicius Junior ar fi fost ofertat de Al Ahli cu un contract de circa 1 miliard de euro pentru cinci sezoane, însă jucătorul brazilian și actualul său club, Real Madrid, au respins oferta saudiților, anunță cotidianul spaniol Marca.

Ofertă din Arabia Saudită

În contractul cu Real Madrid, Vini Jr are o clauză de reziliere de 1 miliard de euro, însă Al Ahli ar fi vrut să negocieze cu campioana Spaniei pentru a plăti o sumă mai mică, notează și Forbes.

Atât jucătorul, cât și Madridul au vrut să respingă oferta saudită.

Prin această ofertă, Al Ahli dorea să îi ofere lui Vini Jr un rol central în promovarea Cupei Mondiale din 2034, cum s-a întâmplat și cu Cristiano Ronaldo și Karim Benzema când au fost convinși să semneze cu Al Nassr, respectiv Al Ittihad.

Vinicius Junior, cotat cu șanse la Balonul de Aur

Cu Real Madrid, Vinicius vine după un sezon în care a cucerit campionatul Spaniei și Liga Campionilor și are șanse reale să obțină Balonul de Aur. Actualul său contract a fost semnat în 2023 și este valabil până în vara anului 2027, cu un salariu estimat la 11 milioane de euro per sezon.

La Al Ahli, starul brazilian ar fi urmat să încaseze undeva la 200 de milioane de euro per stagiune.

În loc să accepte oferta saudită, Vini a decis să continue sub comanda lui Carlo Ancelotti. Real Madrid va începe noul sezon miercuri, când o va întâlni pe Atalanta în Supercupa Europei.