Victor Pițurcă, favorit să preia naționala de fotbal a României: „Un antrenor senzațional, nu suflă nimeni în front”

Publicat: 22 10. 2021, 09:06
Victor Pițurcă

Despărțirea lui Mirel Rădoi de echipa națională de fotbal a României are mari șanse să se concretizeze în noiembrie, după ce actualul selecționer a anunțat deja că nu-și va mai prelungi contractul cu FRF. Astfel, se caută soluții pentru baraj și eventual, Campionatul Mondial 2022, din Qatar.

După multe zile în care s-au vehiculat diverse nume de potențiali înlocuitori pentru Rădoi, FRF ar fi ajuns în cele din urmă la o listă scurtă, în capul căreia s-ar afla nimeni altul decât Victor Pițurcă, informează Sport.ro.

Tehnicianul în vârstă de 65 de ani este liber de contract de la începutul anului 2020, când s-a despărțit de CSU Craiova, echipa lui Mihai Rotaru și Adrian Andrici. Dacă „Piți” va semna cu FRF, va bifa cel de-al patrulea mandat pe banca naționalei României.

Dumitru Dragomir pariază pe succesul lui Victor Pițurcă la echipa națională

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a garantat că Victor Pițurcă va duce România la Campionatul Mondial, după 24 de ani. „Dau scris că ne calificăm”, a declarat Dragomir.

Autoritatea, respectul și disciplina pe care reușește să le impună se numără printre principalele atuuri ale lui Victor Pițurcă, a afirmat Dragomir, pentru sursa citată.

„Pițurcă a fost un antrenor senzațional, nu suflă nimeni în front, un practician desăvârșit”, a punctat fostul șef al LPF.

România, pas important pentru barajul CM 2022

Șansele de calificare la barajul pentru CM au crescut semnificativ pentru „tricolori”, după victoria în fața Armeniei.

Cu două etape înainte de finalul campaniei de calificare, Germania este lider, cu 21 de puncte din 24 posibile, urmată de România, cu 13 și Macedonia de Nord, respectiv Armenia, cu câte 12 puncte. Islanda este pe 5, cu 8 puncte.

Pentru elevii lui Mirel Rădoi urmează duelul cu Islanda, acasă, programat pentru 11 noiembrie și pe 14 noiembrie, deplasarea din Liechtenstein.