Veste importantă pentru Simona Halep. Ce au decis organizatorii Wimbledon

Publicat: 14 06. 2024, 08:44
Sursa Foto: Hepta.ro

Simona Halep a revenit pe teren, după ce și-a câștigat în instanță dreptul de a juca din nou tenis, în urma scandalului de dopaj în care a fost implicată. Revenirea nu a fost exact așa cum se aștepta, întrucât sportiva noastră are nevoie să se recupereze după o accidentare pe care a suferit-o în timpul turneului Trophee Clarins.

După ce a revenit pe terenul de tenis, Simona Halep a jucat doar două meciuri, cel pierdut cu Paula Badosa în primul tur de la Miami și cel cu americanca McCartney Kessler de la Trophee Clarins. Întrucât este foarte jos în ierarhia mondială, sportiva noastră va avea nevoie de wild-card-uri pentru a putea participa la turneele WTA.

Organizatorii Wimbledon, veste importantă pentru Simona Halep

Cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, va începe peste două săptămâni. Pentru ca Simona Halep să poată participa, are nevoie de o invitație din partea organizatorilor.

Lista cu beneficiarii de wild-card va fi făcută public pe 19 iunie, atunci când sportiva noastră va știi dacă va juca sau nu la All England Club.

„Comitetul nostru de wildcard se întrunește și ia aceste decizii, dar încă nu s-au întâlnit. Ei vor face un anunț despre deciziile wildcard-uri pe 19 iunie, așa că nu aș vrea să îmi dau cu părerea despre decizia comitetului”, a declarat Sally Bolton, Președintele Executiv de la Wimbledon, potrivit Eurosport.

Sportivii care au revenit în circuit după suspendări de dopaj nu vor fi excluși sau marginalizați din calculele pentru un wild-card, a susține Deborah Jevans, Președintele de la Wimbledon.

„Odată ce un jucător a ispășit orice interdicție cauzată de dopping, este liber să concureze în circuit și, ca atare, comitetul wildcard va ține cont de performanțele acestuia. După cum a spus Sally, comitetul wildcard se va întâlni și va lua această decizie”, a spus Deborah Jevans.