Veste importantă pentru CSA Steaua. Au ajuns în Parlament modificările care ar urma să îi asigure dreptul de promovare

Veste importantă pentru CSA Steaua. Au ajuns în Parlament modificările care ar urma să îi asigure dreptul de promovare
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Vasile Dîncu și alți doi parlamentari PSD au propus să fie dezbătute în regim de urgență o serie de modificări la Legea educației fizice și sportului, modificări care ar urma să îi asigure lui CSA Steaua drept de promovare din sezonul 2023-2024, cu condiția să fie aprobate cu cel puțin o săptămână înainte de începutul viitorului campionat, potrivit GSP.ro.

CSA Steaua este pe locul 2 în Liga 2 și are șanse inclusiv la câștigarea competiției, dar prevederile legale în vigoare o împiedică să promoveze pe prima scenă în actuala formă de organizare. Pentru a primi dreptul, clubul din Ghencea trebuie să devină fie asociație non-profit, fie societate comercială pe acțiuni.

O altă variantă este să fie modificată Legea sportului astfel încât să poată fi considerate profesioniste și cluburile de drept public.

Au ajuns în Parlament modificările care ar urma să îi asigure lui CSA Steaua dreptul de promovare

Inițiativa de modificare a Legii sportului a prins contur încă de când Vasile Dîncu era ministru al Apărării, susține GSP. Social-democratul și alți doi parlamentari PSD, deputatul Radu Popa și senatorul Bogdan Constantin Matei, au propus marți ca modificările să intre în dezbatere de urgență la Cameră și Senat.

CSA Steaua va avea drept de promovare din sezonul viitor doar dacă prevederile legii sau forma de organizare a clubului vor fi modificate cu cel puțin o săptămână rămasă până la startul sezonului 2023-2024.

Există totuși voci care susțin că „militarii” nu vor putea să promoveze în acest sezon nici dacă se fac modificările legislative în timp util, având în vedere că acest lucru ar presupune schimbarea regulilor în timpul jocului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`