Veste bună pentru Simona Halep. Ce loc ocupă sportiva în noul clasament WTA

Veste bună pentru Simona Halep. Ce loc ocupă sportiva în noul clasament WTA
Simona Halep. Foto: Hepta - Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Simona Halep este implicată într-un caz de dopaj, ceea explică absența sa din tenisul de performanță în ultimul an. Cu toate acestea, ea a reușit să urce două poziții în clasamentul WTA, în ciuda inactivității. Decizia privind cazul său ar urma să fie anunțată la sfârșitul lui 2023.

Simona Halep a urcat în clasamentul WTA

În urma suspendării temporare din cauza unui caz de dopaj legat de Roxadustat, Simona nu a avut posibilitatea să participe la niciun meci oficial de tenis. Cu toate acestea, în ciuda acestui impediment, până la emiterea deciziei din partea Sport Resolutions la sfârșitul anului, Halep a reușit să își consolideze poziția în clasamentul WTA, câștigând două locuri suplimentare.

În urma unei așteptări îndelungate pentru un verdict în cazul său, Simona a coborât din clasamentul TOP 1000 WTA în ultimul an, poziționându-se pe locul 1140 în cursul săptămânii trecute. Cu toate acestea, conform noului clasament publicat de către WTA, Halep a reușit să urce la poziția 1138. Ascensiunea sportivei în acest clasament se datorează performanțelor mai slabe ale altor jucătoare din circuitul feminin de tenis, scrie Fanatik.ro.

Sportiva și-a lăudat apărarea la audieri

A fost un caz destul de dificil. Acolo, la audieri, echipa mea a fost extraordinară împreună cu toți experții pe care i-am avut. Avocații, de asemenea, a fost și Bogdan Stoica, avocatul din România, împreună cu Howard (n.r. Jacobs) din America. Au fost puternici și apărarea mea a fost foarte bună. Adevărul, întotdeauna este mai ușor când spui adevărul și am simțit că totul o să fie bine”, a spus jucătoarea de tenis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`