Vasile Dîncu, despre Florin Talpan: „S-a autopropus să fie general. Face mult caz, încercâd să își promoveze propriile interese” / Ce spune despre șansele lui CSA Steaua de a promova

Vasile Dîncu, despre Florin Talpan: „S-a autopropus să fie general. Face mult caz, încercâd să își promoveze propriile interese” / Ce spune despre șansele lui CSA Steaua de a promova
Foto: Facebook @ Vasile Dîncu

Vasile Dîncu a vorbit situația de la CSA Steaua și despre ordinul semnat înainte de a demisiona de la Ministerul Apărării, ordin care permite clubului din Ghencea să se asocieze cu terțe persoane juridice, publice sau private, pentru a putea să promoveze în prima ligă de fotbal din România, transmite GSP.ro.

Fostul ministru susține că a semnat ordinul ca să se poată întâmpla acest lucru în viitorul apropiat și a explicat că înțelege teama suporterilor de a nu se pierde brand-ul Steaua.

Ce a spus Vasile Dîncu despre șansele lui CSA Steaua de a promova și Florin Talpan

„Sunt mai multe motive pentru care am semnat acest ordin. Era vorba despre o strategie. Nu mi se pare normal ca un grup cu așa o tradiție să nu aibă dreptul de a juca în SuperLigă, de a se lupta la campionat.

Am avut în vară o discuție, a fost organizat un Consiliu Ministerial, în cadrul căruia mi s-a prezentat că nu este o soluție ca Steaua să se asocieze cu un privat pentru a putea promova. Compania Romtehnica (n.r. aflată în subordinea MApN) poate să ia o parte din acțiuni, suporterii pot lua o parte din acțiuni, ca la Real Madrid, ca la Barcelona.

În mod legal, am semnat acest ordin pentru ca acest lucru să se poată întâmpla în viitor.

Înteleg că există o anumită frică, aceea de a nu se pierde brand-ul Steaua. Steaua poate intra într-o asociere, dar nu poate să vândă niciodată brand-ul Steaua, pentru că este un bun național, un bun imaterial al țării”, a declarat Vasile Dîncu, în emisiunea „Națiunea Stelistă”.

Vasile Dîncu spune că Florin Talpan încearcă „să își promoveze propriile interese”.

„Domnul Talpan a fost un domn care a încercat să se lupte pentru brand-ul Steaua, dar care și-a făcut un capital exagerat de imagine din asta.

S-a autopropus să fie general. A trimis o cerere la Cotroceni pentru a deveni general, fără să treacă pe la Minister, pe la Ministru, așa cum cere protocolul. Am fost șocat de acest lucru. A zis că i se cuvine acest lucru pentru lupta pe care a dus-o de-a lungul timpului. Există o serie de anchete, legate de unele nereguli care există acolo.

Domnul Talpan a obstrucționat oarecum punerea la dispoziție a actelor solicitate de Asociația Salvați Steaua (n.r. asociație care apără interesele celor de la FCSB).

A apărut în mod gratuit să mă critice pe mine, așa mi se pare. Domnul Talpan face mult caz, încercând să își promoveze propriile interese. Ieșirea asta a fost una de neînțeles. Domnia sa nu a făcut nimic pentru ca lucrurile să se schimbe în această perioadă. Aș fi fost foarte bucuros să fi primit o propunere din partea domnului Talpan în legătură cu soluția prin care să promoveze Steaua.

Atunci, în 1998, cred că domnul Talpan era acolo când s-a pierdut brand-ul Steaua”, a adăugat Vasile Dîncu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)