Liga I: Lupta pentru titlu în sezonul acesta se mai duce doar între Universitatea Craiova și CFR Cluj, după ce FCSB a ieșit din cursă. Nici nu se putea un duel mai interesant din punctul de vedere al suspansului. Oltenii și clujenii au meci direct chiar în ultima rundă, la data de 1 august, pe stadionul „Ion Oblemenco”.
Înainte de primul fluier al sezonului, Universitatea Craiova era creditată cu șansa a treia la titlu, după „roș-albaștrii” și campioana en-titre, iar la un moment dat chiar părea să se împace cu acest statut. Victor Pițurcă și-a dat demisia motivând că el nu poate să câștige campionatul cu jucătorii avuți la dispoziție.
Momentul cheie pentru renașterea speranțelor în Bănie a fost reprezentat de aducerea lui Cristiano Bergodi, în perioada de pauză cauzată de pandemie. Italianul l-a înlocuit pe Corneliu Papură, venind după o experiență nefericită pe banca tehnică a lui FC Voluntari, echipă pe care o lăsase în coada clasamentului.
Bergodi a reușit să schimbe radical atmosfera în vestiarul oltenilor. Aceasta ar fi principala explicație pentru revirimentul Universității, întrucât nu au fost modificări majore la nivelul primului „unsprezece”. În plus, perioada de întrerupere a competiției a oferit răgaz pentru ca Dan Nistor să se integreze mai bine, iar Elvir Koljic – cel mai important jucător din atac – să se recupereze după o accidentare de lungă durată.
De partea cealaltă, până la meciul direct din etapa a 5-a a Play-Off-ului, câștigat cu 3-2 de olteni în Gruia, CFR Cluj părea să mărșăluiască spre al treilea titlu consecutiv. Apoi, ceva s-a scurtcircuitat la gruparea ardeleană. Au început să apară în presă materiale despre conflictele „din birouri”. Primul care a vorbit a fost Djokovic, cel care se amenințase că va depune memoriu din cauza restanțelor financiare. Apoi, Dan Petrescu a dezvăluit că jucătorii nu au dorit să se antreneze, solicitând să fie plătiți la zi.
O declarație „misterioasă”, făcută recent de antrenorul campioanei, indică faptul că apele nu s-au liniștit în Gruia. „La CFR Cluj e mai rău decât la Real Madrid sau Barcelona la un loc! Presiunea e maximă! Eu mai am doi ani de contract, vreau să continui, să îmi duc munca mai departe. Să ajung în grupele Europa League. Am la recorduri, dacă vi le spun, vă speriați. Dacă lumea nu mă vrea, atunci ce să faci?! Dacă clubul nu mă mai vrea, ce să faci?”.
Așadar, avem o echipă pe val Universitatea Craiova, care are entuziasmul celui care a venit din urmă, și o echipă CFR Cluj, care are probleme interne și care poate s-a văzut campioană înainte de vreme, astfel că jucătorii s-au relaxat.
Schimbarea raportului de forțe este evidențiată și de cotele antepost oferite de bookmakeri pentru câștigătoarea titlului în Liga I. Vezi aici case de pariuri online la care se poate paria pe noua campioană a României.
Chiar dacă cel mai probabil se va juca fără spectatori, este important că „finala” se dispută în Bănie. Până atunci, vom asista la un război psihologic dus cu toate armele. „Primele focuri” s-au tras după Universitatea Craiova vs FCSB 2-1. Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate din penalty, iar oaspeții nu au primit două lovituri de la 11 metri, deși ar fi trebuit.
„Văd că unii primesc câte două penalty-uri pe meci, iar noi meritam să primim patru, dar nu ni s-a dat niciunul”, a spus Petrescu. „Dan Petrescu e un antrenor de mare valoare, dar ce face acum îl duce într-o zonă a ridicolului! Ce vrea? Să ia numai el campionatul? Toți ceilalți sunt proști, ceilalți antrenori muncesc degeaba?”, a replicat Sorin Cârțu, președintele „Științei”.
Rămâne de văzut cine se va impune pe teren, după ultimul fluier al ultimului duel din campionatul 2019-2020.