Un sportiv australian de hochei și-a amputat un deget pentru a putea să participe la Jocurile Olimpice

Un sportiv australian de hochei și-a amputat un deget pentru a putea să participe la Jocurile Olimpice

Matt Dawson și-a rupt grav un deget de la mâna dreaptă în timpul antrenamentului de echipă în Perth acum două săptămâni, iar recuperarea după o intervenție chirurgicală pentru a o repara ar fi durat luni de zile, anunță BBC.

Dawson a leșinat când a văzut că degetul său e rupt

Așadar, tânărul de 30 de ani a decis să-i fie amputat degetul, șocându-și colegii de echipă și antrenorul. El va juca în echipa Australiei care se confruntă cu Argentina sâmbătă, la doar 16 zile după ce a fost accidentat.

Dawson a declarat presei că șocul a fost atât de mare încât a leșinat când și-a văzut degetul în lovit. A crezut că visul lui olimpic s-a încheiat.
A consultat de urgență un chirurg plastician care a spus că chiar și cu o intervenție chirurgicală pentru repararea degetului – și timpul lung de recuperare – s-ar putea ca acesta să nu-și recapete funcția completă. Dar medicul i-a spus că dacă degetul i-ar fi amputat, ar putea reveni la joacă în 10 zile.

În ciuda faptului că a fost rugat de soția sa să nu ia decizii pripite, Dawson spune că a luat decizia de a-și amputa degetul în aceeași după-amiază.

„Sunt cu siguranță mai aproape de sfârșitul carierei mele decât de începutul ei și, cine știe, aceasta ar putea fi ultimele mele Jocuri Olimpice, iar dacă simțeam că pot să performez în continuare la cel mai bun nivel, atunci n-aș fi făcut nimic”, a spus el.

Nu este prima dată când Dawson s-a confruntat cu o accidentare extremă

Căpitanul echipei Aran Zalewski a spus că decizia a provocat un șoc în echipă, dar, în cele din urmă, l-au susținut pe Dawson.
„Nu prea știam ce să credem, apoi am auzit că s-a dus la spital și și-a tăiat degetul, ceea ce a fost destul de interesant pentru că știu că oamenii și-ar da un braț, un picior și chiar un pic de deget să fie aici, a spus el la o conferință de presă la Paris.

„Când ai petrecut o viață întreagă de alegeri și sacrificii pentru a veni și a concura la cel mai înalt nivel, cred că pentru el a fost o decizie ușoară.”

La începutul acestei săptămâni, antrenorul Kookaburras, Colin Batch, a spus că Dawson se antrena din nou cu echipa.
Nu este prima dată când Dawson s-a confruntat cu o accidentare extremă, aproape că și-a pierdut un ochi după ce a fost lovit de un băț de hochei înainte de Jocurile Commonwealth din 2018.

El a reușit să joace în continuare pentru Kookaburra când au câștigat aurul la acel turneu și din nou când au câștigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:51 - Care este aeroportul din România pe care călătorii îl evită? Motivele pentru care turiștii sunt nemulțumiți
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”