Un fost campion olimpic din 1988 îi va lăsa moștenire medalia de aur unui hoț, dacă acesta i-o va returna: „I-aş da totul făptaşului”

Publicat: 25 09. 2024, 23:30
Sursă foto: Pixabay

Fostul scrimer maghiar Laszio Csongradi trece prin momente dificile după ce medalia sa olimpică de aur i-a fost furată în urmă cu două săptămâni de către hoți. Acesta solicită restituirea medaliei, cu promisiunea că va lăsa medalia moștenire hoțului, dacă o returnează.

Sportivul a câștigat medalia de aur în 1988

Laszlo Csongradi (65 de ani) a câștigat medalia olimpică de aur în proba de sabie masculin pe echipe la Jocurile Olimpice de vară de la Seul, din 1988. În urmă cu două săptămâni, pe 10 septembrie, acesta a fost jefuit. Hoții i-au pătruns în casă, iar printre lucrurile furate se numără și unul dintre cele mai prețioase obiecte pe care le avea, medalia olimpică de aur, care era depozitată într-un dulap, conform eurosport.ro. 

Sportivul este dispus să facă orice pentru a-și recupera medalia, care valorează enorm pentru el. Acesta este dispus să o lase moștenire hoțului în testament, dacă o va restitui acum.

Fostul scrimer este dispus să lase medalia moștenire

„De două săptămâni, nu pot să mă calmez şi să fiu fericit, pentru că totul îmi aminteşte de medalia mea de aur olimpică furată.

I-aş da totul făptaşului, dar vreau să returneze obiectul fără valoare care nu înseamnă nimic pentru el. Aruncă-l în cutia poştală şi, dacă vrea, nu-l voi lăsa în testament unui muzeu, ci i-l voi lăsa lui.

Ar fi putut lua şi alte lucruri importante, dar dintr-un motiv oarecare medalia a fost tot ce l-a interesat”, a spus fostul scrimer, pentru sportal.hu.