Un antrenor din Ligue 1 a creat polemică în Franța când a scot din lot un jucător care ține postul: „Cine-l ține în ziua meciului nu joacă!”

Publicat: 04 04. 2023, 18:07
Fundașul algerian de 20 ani, musulman practicant, a refuzat să servească duminică prânzul și n-a fost trecut pe foaia de joc, sursă foto: captură YT

Nantes a pierdut acasă (0-3) cu Reims în ultima etapă din Ligue 1. Totuși, lumea pare mai degrabă preocupată de faptul că un jucător al „canarilor” a fost scos din lot pentru convingerile sale religioase.

Antoine Kombouare, antrenorul lui Nantes, l-a scos duminică din lot pe Jaouen Hadjam, pentru că algerianul ținea să respecte Ramadanul

Jaouen Hadjam a aflat de la antrenorul Antoine Kombouare că nu va fi nici rezervă, pentru că n-a acceptat să-și întrerupă postul de Ramadan în ziua partidei.

Fundașul algerian de 20 ani, musulman practicant, a refuzat să servească duminică prânzul și n-a fost trecut pe foaia de joc.

În ultimele zile s-a aprins o polemică în fotbalul francez legată de posibilitatea ca partidele să se întrerupă la apusul soarelui pentru a permite jucătorilor musulmani să-și potolească setea și foamea înainte de a se întoarce în teren.