Un alergător chinez care a fumat țigară de la țigară pe tot traseul unui maraton de 42 km și a fost descalificat (VIDEO)

Un alergător chinez care a fumat țigară de la țigară pe tot traseul unui maraton de 42 km și a fost descalificat (VIDEO)

Un alergător chinez a fost descalificat de organizatorii cursei de maraton la care a participat, după ce a fumat țigară de la țigară pe tot traseul de 42 de kilometri ai traseului.

În vârstă de 52 de ani, bărbatul și-a motivat gestul spunând că el fumează de fiecare dată când aleargă, pentru că doar așa are puterea să ajungă la linia de sosire, scrie Business Insider.

Descalificat pentru că a fumat pe traseu

Potrivit sursei citate, bărbatul, cunoscut sub numele de „Unchiul Chen”, a finalizat Maratonul Xiamen în trei ore și 33 de minute, dar a fost descalificat pentru încălcarea regulamentului care prevede că fumatul este interzis pe traseu.

În mod suprinzător, pentru a combate anumite apucături reprobabile ale concurenților și pentru a încuraja un comportament mai civilizat în timpul competițiilor, Asociația Chineză de Atletism a implementat, anul trecut, un nou regulament potrivit căruia se interzice „defecarea în aer liber, fumatul sau călcarea în picioare a florilor și spațiilor verzi”.

Nu e primul maraton la care participă fumând în timpul cursei

„Unchiul Chen”, care acum are 52 de ani, era deja o figură cunoscută, după ce, în urmă cu doi ani, a fost filmat și fotografiat fumând în timp ce alerga într-o altă cursă.

În 2022, el s-a clasat pe locul 574 din cei peste 1.500 de participanți la Maratonul Xinanjiang, terminând cursa în trei ore și 28 de minute.

Potrivit Sky News, nu este primul maraton la care Chen a alergat cu țigara în gură. El a fumat pe tot parcursul maratonului Guangzhou din 2018 și Maratonului Xiamen din 2019.

Alergătorul declarase pentru presa chineză că țigările îl ajută să depășească oboseala și fumează ca să poată ajunge la linia de sosire.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`