Ultimul selecționer care a bătut Olanda știe secretul pentru duelul din optimile EURO: „Coșmarul meu”

Publicat: 28 06. 2024, 09:55
Actualizat: 28 06. 2024, 09:57
Inquam Photos / Ștefan Constantin

Victor Pițurcă, selecționerul care în 2007 învingea Olanda la Constanța, a analizat întâlnirea din optimile EURO 2024. Meciul dintre România și „portocala mecanică” se va juca la Munchen, marți, de la ora 19.

Victor Pițurcă spune că Olanda era „coșmarul” său când era selecționer

Victor Pițurcă a amintit de multitudinea de întâlniri pe care le-a avut cu batavii în perioada în care era selecționer al naționalei.

„Coșmarul meu, când eram selecționer. Mereu dădeam de ei. Dar ce echipă aveau, cu Robben, Van Persie, Van Nistelrooy, Seedorf, Van der Vaart. Am reușit totuși să-i batem, atunci, în 2007.

Și acum vom avea un meci foarte greu, fiindcă olandezii, chiar dacă nu mai au valorile individuale de altădată, au jucători foarte buni și puternici. Au și ei minusuri care pot fi speculate. Eu văd cam 60-40% șansele în favoarea lor. Însă 40% înseamnă mult! Pe vremea mea, când jucam cu ei, nu aveam mai mult de 25% șanse. Deși aveam și noi echipă bună pe atunci!”, a declarat Victor Pițurcă pentru GSP.

Fostul selecționer spune că tricolorii vor trebui să fie „impecabili fizic și psihic”

Pițurcă, care consideră că „forța noastră rămâne grupul, echipa”, nu valoarea individuală, a explicat că „marți va trebui să fim impecabili fizic și psihic la ora jocului cu olandezii”.

„Nu avem nimic de pierdut, cum se spune, dar pentru această generație ar însemna ceva formidabil să ajungă în primele 8 din Europa. Și se poate! Dar euforia de după calificare trebuie să treacă de a doua zi și să rămână doar mândria. Dacă vrei să devii mare, trebuie să uiți repede ce a fost și să te concentrezi pe ce urmează”, a adăugat Victor Pițurcă.