Ucrainenii critică lotul României la EURO 2024. Ce au scris cu privire la „vedeta echipei”, Radu Drăgușin

Publicat: 13 06. 2024, 09:45
Actualizat: 13 06. 2024, 09:49
Foto: Echipa națională de fotbal a României Facebook

Ucraina, prima adversară a României la EURO 2024, a realizat o analiză amplă a lotului echipei naționale și a tras câteva concluzii care nu ne avantajează. Presa din Ucraina a subliniat lipsa de vedete din lotul României, însă au remarcat potențialul lui Radu Drăgușin, pe care l-au considerat o posibilă revelație în fotbalul mare.

Primul meci al României la EURO 2024 va fi pe 17 iunie

Echipa naționala României se pregătește intens de primul meci de la Campionatul European, împotriva Ucrainei, programat pe 17 iunie, potrivit eurosport.ro. 

În timp ce selecționerul Edi Iordănescu și jucătorii săi sunt încrezători, presa ucraineană a analizat în detaliu echipa României și a evidențiat câteva puncte critice, precum amicalele din acest an în care tricolorii au lăsat de dorit. Totuși ucrainenii au menționat rezultatele neașteptat de bune obținute în preliminarii de echipa României.

„Destul de recent, România a eșuat în Liga Națiunilor, terminând pe ultimul loc în grupa sa din Divizia B. Dar apoi, în campania de calificare la EURO, a reușit o performanță remarcabilă, aproape de perfecțiune. Adversarii au fost Elveția, Israel, Belarus, Kosovo, Andorra. Grupa nu a impresionat prin forța combatantelor, dar România nu este Anglia.

Puțin neașteptat, vecinii noștri au ocupat locul 1 în grupă, depășind chiar și Elveția, chiar cu la 5 puncte! Mai mult, românii nu au pierdut în niciunul dintre cele 10 meciuri. În plus, se numără printre naționalele care au primit cele mai puține goluri în preliminarii (5).

Dar în 2024 nu au fost rezultate foarte fericite în jocurile amicale. Remiza cu Irlanda de Nord și înfrângerea în fața Columbiei nu au ridicat nicio întrebare, dar remizele albe cu Bulgaria și Liechtenstein ar fi trebuit să alerteze staff-ul românesc.”, au scris ucrainenii de la ua-fotball.com.

Ce a declarat presa ucraineană despre Radu Drăgușin

Potrivit presei ucrainene, România nu are nicio vedetă în echipă. Aceasta a menționat că Stanciu este liderul naționalei, dar joacă la o echipă modestă din Arabia Saudită.

În materialul lor, ucrainenii au menționat că jucătorii precum Horațiu Moldovan, Răzvan Marin sau Ianis Hagi sunt singurele opțiuni notabile, dar niciunul nu se ridică la standardul de vedetă a echipei.

„Cine este principala vedetă a echipei este o întrebare dificilă, pentru că un astfel de fotbalist trebuie încă găsit. Sincer, nu există un jucător de top. Nu ne putem gândi decât la portarul de rezervă al lui Atlético, Horațiu Moldavan, la mijlocașul lui Empoli Rezvan Marin sau la jucătorul Rangers, care a fost împrumutat la Alaves, Ianis Hagi. După cum se spune, e greu de ales.

Liderul echipei este experimentatul Nicolae Stanciu. El este și căpitanul, desigur. Apropo, Stanciu face acum bani în Arabia Saudită, la Damac, o echipă de mijlocul clasamentului din prima ligă”, au notat ucrainenii.

Ucrainenii au remarcat că Radu Drăgușin, tânărul fundaș de 22 de ani care joacă pentru Tottenham, ar putea să fie o revelație în fotbalul mare.

„Tânărul fundaș român Radu Drugușin are un mare potențial. Fundașul central în vârstă de 22 de ani joacă pentru Tottenham din acest an. Călătoria sa în fotbalul profesionist a început la Juventus. Au reușit să joace doar două meciuri pentru „Bătrâna Doamnă”. Au urmat Sampdoria, Salernitana și Genova.

Radu are un procent mare de dueluri câștigate la sol și în aer, citește bine jocul, este rapid și are o tehnică decentă. Nu există aproape nicio îndoială că va fi unul dintre principalii apărători ai României la EURO. Drăgușin a jucat deja 9 meciuri în Premier League. Cariera lui crește în fiecare an, iar EURO este o etapă importantă în atingerea unui nivel superior.”

România are în lotul pentru Campionatul European doar cinci jucători care evoluează în ligile de top al Europei, în timp ce Ucraina are nouă. Un alt dezavantaj pe care echipa națională îl are în fața ucrainenilor este faptul că mulți jucători ai naționalei lui Rebrov provin de la Dinamo Kiev și Șahtior Donetsk, cluburi superioare celor din Superliga sau echipelor din afară care dau alți români la națională.

Totuși, aceste date ar putea să nu conetze la meciul de luni de la Munchen, de la ora 16:00, deoarece România poate compensa prin forța grupului.