TVR, plângere penală în cazul biletelor pentru Cupa Mondială. Șeful delegației ar fi cumpărat 712 tichete, nu 64, fără să fie mandatat în acest sens

Publicat: 18 01. 2023, 10:41
Foto: Facebook @ TVR-Televiziunea Romana

Reprezentanții Televiziune Române au anunțat printr-un comunicat de presă că au depus o plângere penală cu privire la modul în care au fost cumpărate și gestionate biletele oferite televiziunii publice, la prețuri speciale, de organizatorul Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar 2022, FIFA.

TVR, plângere penală în cazul biletelor pentru Cupa Mondială din Qatar

TVR spune că, inițial, a deschis o procedură de cercetare disciplinară ca urmare a unor emailuri prin care un cetățean reclama că Oprean Cristian, coordonatorul delegației televiziunii publice la Cupa Mondială din Qatar, i-a vândut bilete pentru meciul dintre Franța și Maroc, din semifinalele turneului.

Întrucât tichetele erau destinate Televiziunii Române, ele erau marcate „ROTVR”, așa că „reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condițiilor speciale în care biletele puteau fi folosite”. În plus, potrivit TVR, el „a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete”.

„Ulterior, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial «pentru prieteni», pentru «a ajuta». Totodată, coordonatorul delegației TVR la CM din Qatar a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituției pentru că «nu era nevoie» – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union)”, se arată în comunicatul TVR.

Potrivit televiziunii, consultând portalul oficial pe care l-a pus la dispoziție FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanții TVR au aflat că Oprean cumpărase în numele TVR, dar fără un mandat în acest sens, nu 64, ci 712 tichete de acces la diferite partide ale Cupei Mondiale.

„Prin acțiunile sale, domnul Cristian Oprean și-a depășit atribuțiile de coordonator al delegației TVR la CM din Qatar și a abuzat de poziția sa pentru a achiziționa și transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv”, se mai arată în același comunicat.

Televiziunea publică a mai menționat despre Cristian Oprean că și-a înaintat de demisia la începutul săptămânii trecute, înainte de încheierea cercetării disciplinare, așa că procedura internă a fost sistată.

„În aceste condiții, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală”, mai notează TVR.