The Sun: Meciul România-Suedia a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa lui Alexander Isak

The Sun: Meciul România-Suedia a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa lui Alexander Isak
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnaliștii de la The Sun notează, sâmbătă, că meciul dintre România și Suedia, disputat vineri seară pe Arena Națională, a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa atacantului Alexander Isak, informează News.ro.

Publicația britanică precizează că jucătorul suedez a fost huiduit la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor, dar nu a ripostat și a continuat să joace cu curaj în ciuda abuzului.

„Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: «vrei să opresc meciul?» I-am spus: «nu, nu trebuie să faci asta». Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist”, a declarat Isak, potrivit sursei citate.

„Arbitrul a fost foarte bun, foarte puternic. I-a spus lui Isak: «avertizează-mă dacă se întâmplă din nou şi voi opri meciul». Am termina restul partidei evitând asta şi am sărbătorit pe teren”, a declarat, la rândul său, fundașul Andreas Granqvist.

Suporterii români au aruncat petarde pe teren în timpul mediului de vineri seară, astfel că partida a fost întreruptă în minutul 19. Ulterior, în minutul 81, arbitrul a întrerupt din nou meciul, iar crainicul Arenei Naţionale a făcut apel la public la fanii românii să nu scandeze mesaje rasiste.

România a pierdut, vineri seară, meciul decisiv cu Sudia, cu scorul 0-2 și a ratat calificarea la Euro 2020. Naţionala va mai juca, însă, un meci în semifinalele Ligii Naţiunilor cu Scoţia sau Islanda, astfel că, tricolorii mai pot spera la EURO doar prin intermediul barajului din Liga Națiunilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`