The Independent: Răzvan Burleanu, susținut pentru șefia UEFA de contestatarii actualului președinte

The Independent: Răzvan Burleanu, susținut pentru șefia UEFA de contestatarii actualului președinte
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Românul Răzvan Burleanu ar avea sprijin pentru a deveni viitorul președinte al UEFA, din cauza diviziunii în curs de dezvoltare în cadrul confederației europene după ce Aleksander Ceferin ar fi decis să rămână în funcție până în 2031, este concluzia jurnaliștilor de la The Independent.

Răzvan Burleanu, sprijinit pentru a prelua președinția UEFA

Ceferin și aliații săi și-au afirmat planurile la o reuniune a Comitetului Executiv înainte de extragerea Campionatului European de săptămâna trecută, care ar urma să modifice statutul UEFA, astfel încât slovenul în vârstă de 56 de ani să poată avea mai mult de un al treilea mandat.

Asta ar însemna ca Ceferin să rămână la putere timp de 15 ani, după ce l-a înlocuit pe Michel Platini demis în urma interdicției sale de patru ani de la fotbal pentru o plată neoficială din partea fostului președinte FIFA, Sepp Blatter.

Argumentul din ce în ce mai mare în rândul conducătorilor de federații este că o astfel de mișcare ar reprezenta o întoarcere nedemocratică la acele vremuri și nu ar fi în interesul fotbalului.

Rapoartele din Anglia au spus luni că David Gill conducea rezistența și se înțelege că mulți dintre cei implicați îl văd acum pe Burleanu ca fiind cea mai bună alegere de contestator.

Jurnaliștii britanici scriu că în acest context, Burleanu generează sprijin. „Şef al Federaţiei române din 2014, el este privit ca un administrator excelent şi responsabil, având şi o legătură cu fotbalul ca fiu al unui fost fotbalist român de primă ligă, Gheorghe Burleanu. Burleanu însuşi, în vârstă de 39 de ani, a fost jucător la nivel de tineret, cu o teză de doctorat pe management organizaţional şi a lucrat în politica românească, precum şi în mai multe grupuri de lucru ale UEFA”, se spune în articolul publicat de cotidianul britanic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`