The Guardian: Un stadion impresionant nu poate ascunde miezul putred al fotbalului românesc

Publicat: 18 05. 2012, 18:52
Foto: gsp.ro

Reputatul jurnalist sportiv Jonathan Wilson și-a exprimat părerile critice la adresa fotbalului românesc. Scriind pentru publicația britanică The Guardian, el a lăudat noua Arenă Națională din Capitală, pe care a numit-o “magnifică”. A adăugat, însă, că există probleme grave în acest sport în România.

Deși Arena Națională este construită în conformitate cu cele mai înalte standarde, “nu trebuie să scormonești adânc pentru a vedea ce dezordine e în fotbalul românesc”. Remarca a fost făcută cu referire directă la Universitatea Craiova. “Acest club, unul dintre cele mai vechi din România, a fost dezafiliat din cauza unui proces între patronul Adrian Mititelu și selecționerul Victor Pițurcă. Nu trebuie sa fii specialist în teoria conspirației ca să-ți dai seama că nu acesta este motivul real pentru ce i s-a întâmplat Craiovei”, a scris Wilson, care a continuat prin a comenta retrogradarea echipei Politehnica Timișoara și alte scandaluri din fotbalul românesc, ca desființarea Unirii Urziceni sau anularea derbyului Clujului, cu o zi înainte de finala Europa League.

Jurnalistul a lăudat și aspectul Bucureștiului, de nerecunoscut la 11 ani de la ultima sa vizită: “inainte de al doilea război mondial Bucureștiul era cunoscut drept Parisul estului: acum un deceniu, părea o remarcă ironică; acum, înțelegi despre ce vorbea lumea”.