Termen limită pentru Simona Halep: Cât timp mai are la dispoziție pentru a obține avizul final de a juca la US Open

Publicat: 22 07. 2023, 21:07
Actualizat: 23 07. 2023, 14:20
Foto: Instagram

Organizatorii US Open i-au dat termen limită Simonei Halep să scape de suspendare până pe 22 august, pentru a primi drept de joc la turneul ce se va desfășura în perioada 28 august – 10 septembrie.

Halep trebuie să obțină rapid ridicarea suspendării pentru a putea juca la US Open

Potrivit ProSport, Simona Halep (locul 55 WTA) mai are la dispoziție 30 de zile pentru a obține ridicarea suspendării, altfel va fi ștearsă de pe lista participantelor la US Open.

Potrivit regulamentului din turneele de Grand Slam, decizia privind dreptul de participare al sportivei la New York va fi luată în ziua în care se va stabili tabloul de calificări. Acest lucru se va întâmpla pe 22 august, cu o săptămână înainte de startul meciurilor de pe tabloul principal.

„Dacă Halep va fi suspendată sau va rămâne în stare suspendare provizorie atunci când se face extragerea meciurilor din calificări, în acel moment ea va fi descalificată de la US Open”, a fost explicația specialiștilor pe Tennisforum.com.

Prin urmare, ea are tot interesul ca tribunalul Sport Resolutions de la Londra să-i dea o soluție favorabilă cât mai rapid. Dacă Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) va avea câștig de cauză, ea va putea contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).