Tensiuni în vestiarul lui Chelsea. Starul argentinian al echipei a fost izolat de colegii francezi din cauza insultelor rasiste din naționala lui Messi

Publicat: 17 07. 2024, 10:19
Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / John Walton

Jucătorii francezi de la Chelsea au încetat să îl mai urmărească pe rețelele sociale pe Enzo Fernandez, argentinianul cumpărat de Chelsea după Cupa Mondială din Qatar cu 121 de milioane de euro, din cauza episodului cu insulte rasiste care a avut loc la naționala Argentinei, transmite GSP.

Argentinienii s-au întrecut în insulte rasiste

Argentina a cucerit Copa America, luni dimineață, după un 1-0 în finala cu Columbia, iar euforia „pumelor” s-a soldat și cu derapaje. Mai mulți fotbaliști proaspăt campioni au recitat versurile unui cântec plin de comentarii rasiste și insulte la adresa jucătorilor din naționala Franței.

Tensiunile dintre naționala Argentiei și cea a Franței mocneau încă din decembrie 2022, când „pumele” i-au răpus pe „cocoși” în finala Cupei Mondiale și au făcut și atunci mai multe gesturi reprobabile la adresa adversarilor.

Enzo Fernandez, „sancționat” de colegii francezi de la Chelsea

După finala Copa America de luni dimineață, Enzo Fernandez, mijlocașul lui Chelsea, a fost filmat și transmis pe contul de Instagram în timp ce cânta cântecul respectiv alături de colegii din naționala Argentinei, ceea ce a provocat nemulțumirea colegilor săi francezi de la echipa de club.

Astfel, Axel Disasi, Malo Gusto și Wesley Fofana au decis să îi dea „unfollow” pe Instagram. Ceilalți francezi din lot – Christopher Nkunku, Benoit Badiashile, Malang Sarr și Lesley Ugochukwu – nu îl urmăreau oricum.

Enzo Fernandez a fost cumpărat de Chelsea de la Benfica după Cupa Mondială din Qatar, în schimbul sumei de 121 de milioane de de euro, și este și astăzi cel mai scump transfer efectuat vreodată în Premier League.