Tenisul feminin nu este la fel de atrăgător ca cel masculin, spune directorul turneului French Open, Amelie Mauresmo

Publicat: 01 06. 2022, 16:54
directorul turneului French Open, Amelie Mauresmo, Sursă Foto: Facebook

Tenisul feminin nu este la fel de atrăgător ca cel masculin în acest moment, a declarat directorul turneului French Open, Amelie Mauresmo, după ce au existat mai multe întrebări cu privire la programarea turneului de Grand Slam pe zgură, miercuri, potrivit Reuters.

În fiecare zi, de la ora locală 21:00 a fost programat câte un meci în nocturnă, începând cu prima zi de luni și până în sferturile de finală, ceea ce ar putea lăsa spectatorii fără mijloace de transport în comun pentru a se întoarce acasă în cazul unei partide de tenis mai lungi.

Așa s-a și întâmplat de altfel marți, atunci când confruntarea epică dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic din sferturile de finală s-a încheiat în jurul orei 1.15. Câțiva fani au părăsit terenul Philippe Chatrier înainte de finalul confruntării pentru a prinde ultimul metrou. Meciul a fost al nouălea meci masculin din cele 10 meciuri programate în nocturnă, ceea ce ridică și mai multe întrebări cu privire la modul în care femeile au fost lăsate pe dinafară din turneele majore.

În opinia fostei duble campioane de Grand Slam, Amelie Mauresmo – nu poți vinde bilete cu un singur meci dacă acesta este jucat de femei

În Franța, Amazon are dreptul exclusiv de difuzare a acelui meci de seară prin intermediul platformei sale Prime Video în schimbul a 15 milioane de euro (16,07 milioane de dolari), în timp ce televiziunea publică France Television ar fi plătit 10 milioane.

„În această eră în care ne aflăm acum și ca femeie, fostă jucătoare, nu simt că aș fi nedreaptă atunci când spun că în acest moment oamenii simt mai multă atracție (…) pentru meciurile masculine”, a declarat fosta dublă campioană de Grand Slam – Mauresmo.

De asemenea, în toate cele patru turnee majore, femeile încep în mod tradițional ziua pe principalele terenuri de joc de la ora 11.00 – când audiențele TV au cel mai scăzut nivel, iar majoritatea spectatorilor încă se îndreaptă spre stadion. Acest lucru s-a întâmplat de 18 ori din 20 la ediția din acest an French Open. Wimbledon este singurul turneu fără meciuri programate să înceapă noaptea, în timp ce la US Open și Australian Open, programul complet de seară le permite și sportivelor să aibă parte de lumina reflectoarelor.

Luată la întrebări în legătură cu programarea sesiunii de noapte, Mauresmo le-a declarat reporterilor că ar fi fost „dificil” să le ofere spectatorilor un singur bilet pentru seară și asta ca să vadă „doar” jucătoare.