Suspendat la națională după o bătaie generală, Bentancur riscă o suspendare și mai drastică în Anglia. Derapaj rasist la adresa coechipierului Son

Publicat: 13 09. 2024, 10:15
Foto simbol: Pixabay

Rodrigo Bentancur riscă să primească o suspendare de până la 12 meciuri după ce a fost acuzat de Asociația Engleză de Fotbal (FA) că a făcut o remarcă rasistă la adresa coechipierului său de la Tottenham, sud-coreeanul Heung-min Son, potrivit The Standard.

Mijlocașul este suspendat în prezent și la echipa națională, într-o speță separată. Bentancur a primit o penalizare de patru partide după bătaia generală din finalul partidei dintre Uruguay și Columbia din semifinalele Copa America.

Derapaj rasist la adresa lui Son

FA a deschis o anchetă disciplinară ca urmare a unei declarații rasiste pe care a făcut-o Rodrigo Bentancur, care a sugerat că Heung-min Son și verișorii săi „arată cu toții la fel”.

Mijlocașul a făcut această afirmație în iunie, într-un interviu în Uruguay, și a prezentat rapid scuze, spunând că a fost doar „o glumă foarte proastă”.

Cu toate acestea, FA l-a pus sub acuzare pentru o „încălcare agravantă” a regulamentului. Bentancur are timp să răspundă până la 19 septembrie.

Bentancur ar putea fi suspendat până la 12 meciuri

Dacă va fi găsit vinovat, fotbalistul în vârstă de 27 de ani riscă să fie suspendat între șase și 12 meciuri, notează Standard Sport.

Sancțiunea va fi valabilă doar în competițiile interne, nu își în cupele europene, așa că, chiar și în eventualitatea unei suspendări, Rodrigo Bentancur ar putea să joace pentru Tottenham în Europa League.