Surse: DNA, percheziții la CS Rapid, într-un dosar în care e vizat un fost director general al clubului din subordinea MT

Publicat: 24 10. 2024, 14:23
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Direcția Națională Anticorupție a anunțat percheziții, joi, în cinci locații din București, Ilfov și Giurgiu, iar G4Media scrie că dosarul îi vizează pe CS Rapid și fostul director general al clubului, Bogdan Vasiliu.

Dosarul i-ar viza pe Bogdan Vasiliu și CS Rapid

În centrul dosarului ar fi Clubul Sportiv Rapid București, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, și fostul director general Bogdan Vasiliu, care ar fi suspectat că ar fi cerut mită pentru atribuirea unor contracte.

Faptele investigate s-ar fi petrecut în cursul anului 2024.

Anchetatorii efectuează percheziții la sediul CS Rapid, la punctul de lucru al unei firme și la domiciliile unor persoane fizice.

CS Rapid, din subordinea Ministerului Transporturilor, nu trebuie confundat cu FC Rapid, o entitate juridică diferită, care este deținut de investitori privați.

Ce spune DNA despre percheziții

Fără să menționeze CS Rapid sau numele lui Bogdan Vasiliu, DNA a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, în cursul anului 2024”.

În cursul zilei de 24 octombrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în cinci locații situate pe raza municipiului București și a două județe (Ilfov și Giurgiu), reprezentând sediul unui club sportiv, punctul de lucru a unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se mai arată în comunicatul DNA.