Suporterii olandezi iau Munchenul cu asalt. Atmosferă incendiară înaintea meciului cu România din optimile de finală (VIDEO)

Publicat: 01 07. 2024, 17:16

Peste 100.000 de suporteri olandezi vor călători la Munchen pentru a urmări meciul din optimile de finală de la Campionatul European împotriva României.

Un marș portocaliu uriaș este așteptat să domine Munchenul în ziua meciului din optimile de finală, potrivit bild.de.

Punctul de întâlnire: De la ora 11, mobilizarea olandezilor va începe la Centrul Sportiv Olimpic (lângă BMW World, între capătul de est al Lacului Olimpic și Petuelring).

Calea marșului fanilor: prin Lerchenauerstrasse, Ackermann-Strasse, Spiridon-Louis-Ring prin drumul de acces Olympiastadion-Süd către zona fanilor din Parcul Olimpic (la Olympiasee) – deci nu prin mijlocul orașului sau spre stadionul Campionatului European!

View this post on Instagram

A post shared by OnsOranje (@onsoranje)

De la ora 13 va avea loc începutul  petrecerii pentru cei care vor viziona meciul în fan zone – cu românii. Toți fanii fără bilet la stadion pot urmări meciul gratuit pe ecranul XXL.

Pentru toți fanii cu bilete pentru optimile de finală, autobuzele navetă vor circula de la Parcul Olimpic la Allianz Arena de la ora 14:30!

Marșul fanilor va avea loc în nordul orașului, dar un lucru este și clar: olandezii vor picta și centrul orașului în portocaliu. Marienplatz, Viktualienmarkt – o petrecere uriașă Orange este așteaptă și acolo.

Nici suporterii români nu vor fi mai prejos, chiar dacă UEFA a rezervat doar 7.000 de locuri pe stadion, iar FRF face eforturi să primească mai multe.

Până acum, la cele 3 meciuri disputate de tricolori la Euro 2024, au fost prezenți aproximativ 92.000 de suporteri români, potrivit gsp.ro.

Suntem pe locul 5, după Turcia, care a avut pe stadioane peste 130.000 de suporteri, mai mulți chiar decât țara gazdă, Germania (125.000). Pe 3 se află croații, cu 103.000, în timp ce locul 4 este ocupat de albanezi, cu 95.000 de suporteri.