Superliga României începe chiar în weekendul cu Cod roșu de caniculă. Raed Arafat ceruse să nu se permită accesul oamenilor „în spații închise, adică în stadioane ș.a.m.d.”

Superliga României începe chiar în weekendul cu Cod roșu de caniculă. Raed Arafat ceruse să nu se permită accesul oamenilor „în spații închise, adică în stadioane ș.a.m.d.”
Image by Alexander Fox | PlaNet Fox from Pixabay

Ediția 2024/25 din campionatul României de fotbal începe vineri, chiar în weekendul în care cea mai mare parte a țării este sub Cod roșu de caniculă.

Programul primei etapă din Superligă

  • 12 iulie: Farul Constanța vs Unirea Slobozia (ora 18.30); Hermannstadt vs Universitatea Craiova (21.30)
  • 13 iulie: Sepsi vs Poli Iași (ora 17.00); UTA Arad vs Rapid București (ora 19.15); FCSB vs U Cluj (ora 22)
  • 14 iulie: CFR Cluj vs Dinamo București (ora 19.00)
  • 15 iulie: FC Botoșani vs Oțelul Galați (ora 18.30); Petrolul Ploiești vs Gloria Buzău (ora 21.30)

Raed Arafat: Nu lăsați oamenii să intre sub Cod roșu în spații închise, adică în stadioane ș.a.m.d.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a participat la o ședință operativă cu privire la măsurile pentru gestionarea efectelor generate de caniculă, joi, la MAI, și a îndemnat autoritățile de resort să nu permită accesul oamenilor „în spații închise, adică în stadioane ș.a.m.d.”, cât timp este în vigoare alerta de Cod roșu.

Este neclar dacă Raed Arafat s-a referit la concertele organizate pe stadioane sau la orice tip de evenimente care au loc în astfel de spații.

„Faptul că avem caniculă, vreau să atenționez că asta înseamnă și posibilitatea unor fenomene meteo extreme, adică vijelii și vânt puternic pe durate scurte, care să vină ca și alerta RO-ALERT. Atenție foarte mare la situația asta și atenție foarte mare la festivaluri – și rugămintea către inspectoratele pentru situații de urgență, unde sunt festivaluri, la sesizarea că există Cod roșu sau Cod portocaliu cu grindină în timpul unui festival, să luați măsurile să limitați expunerea oamenilor și să nu avem situația în care oamenii să se panicheze și să fugă să avem alte situații în timpul festivalurilor, cum s-a întâmplat la un concert la București recent, a fost oprit când s-a anunțat că va fi Cod roșu – și acest lucru vă rog să vi-l asumați. Nu lăsați oamenii să intre sub Cod roșu în spații închise, adică în stadioane ș.a.m.d.”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi
20:14 - Cutremur sâmbătă în România
19:57 - Patriarhul Daniel lansează un „apel la solidaritate cu persoanele grav afectate de inundații”: „Clericii și credincioșii sunt încurajați să contribuie activ la ajutorarea acestora”
19:33 - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL ar urma să rămână acolo peste noapte
19:14 - Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”
18:53 - O fetiță de 3 luni a murit într-un incendiu. Bunica ei a fost rănită grav în încercarea de a-și salva nepoatele
18:33 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 septembrie 2024. O eclipsă care ne arată că totul se întâmplă în avantajul nostru (VIDEO)